donderdag 25 april 2024

Winst in Geleen door hattrick Twan Demin

Geleen – Na de oefencampagne is het de beurt aan de districtsbeker. De eerste wedstrijd in de poulefase betekende voor Marvilde een verre uitwedstrijd in Geleen bij 2e klasser Lindenheuvel/Heidebloem. Het spel was, zeker in de tweede helft, niet altijd even goed, maar uiteindelijk ging Marvilde met de winst aan de haal. Grote man was Twan Demin die alle doelpunten voor zijn rekening nam in de met 1-3 gewonnen wedstrijd.

Op een lastig te bespelen veld was Marvilde vrijwel de gehele eerste helft in de aanval. Lindenheuvel hing achterover en wachtte op een enkele mogelijkheid om te counteren. Marvilde was vooral over rechts een aantal keren gevaarlijk, maar telkens kwam de voorzet net niet bij de spitsen terecht. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft ging de strijd meer gelijk op. De thuisploeg wilde ineens óók aanvallen, maar de eerste grote kans was voor Marvilde. Na acht minuten gaf Clint van Doorn de bal voor en Twan Demin schoot deze vanaf 13 meter midden voor het doel in de kruising. Gezien de eerste helft leek Marvilde hiermee de wedstrijd al te beslissen, maar niets was minder waar. Drie minuten later mocht Marchello Paterek vanaf rechts alleen richting Sam van Rooij gaan en hij plaatste de bal rustig onder de Marvilde-doelman in het doel, 1-1.

Hierna werd het spelbeeld erg onrustig. Geen van de teams kon het heft in handen nemen. Een kwartier voor het einde leverde een duw in de rug bij Twan Demin een vrije trap op 22 meter op. Twan plaatste deze prima over de muur net naast de paal in het doel, 1-2. Met deze stand bleef de strijd spannend, zonder dat de thuisploeg tot grote kansen kwam, maar Marvilde vond nog altijd niet de rust om de wedstrijd echt in het slot te gooien.

De beslissing viel pas in de 90e minuut. Sander Megens werd vanuit een ingooi aangespeeld. Hij draaide goed weg en gaf vanaf de achterlijn de bal terug op Twan Demin. Die nam hem net binnen de 16 aan en na een korte dribbel bepaalde hij de eindstand op 1-3 met een schot tussen een aantal verdedigers door.

53. Demin 0-1, 56. Paterek 1-1, 75. Demin 1-2, 90. Demin 1-3

Opstelling:
Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, M. v. Doorn, Dings, C. v. Doorn, d. Matter (46. d. Bie), d. Jongh, Janssen (69. Kantelberg), Yilmaz (85. Megens), Demin