vrijdag 26 april 2024
Feestje bij UNA na de goal van Teun Willems - Foto: Thieu Vlemmix

Goede seizoenstart UNA

Zeelst – Op 8 maart speelde UNA voor het laatst een competitiewedstrijd in Heemskerk tegen ADO’20. Daarna was het over, want corona sloeg toe. Inmiddels is het gelukkig weer zover dat een nieuw seizoen van start kan gaan en voor UNA gebeurde dat afgelopen zondag succesvol in de thuiswedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn.

De Noord-Hollandse ploeg is nieuw in de Derde Divisie, maar niet geheel onbekend voor de Zeelstenaren, want in het seizoen 2011-2012 speelden ze al tegen de club aan het Markermeer. Toen won UNA de thuiswedstrijd krap met 2-1.

Zonder de geblesseerde Bassou en Joey Verhoeven begon UNA aan het karwei tegen Hollandia. Gedurende  de complete wedstrijd was UNA voor 80% de bovenliggende ploeg. Toch waren doelrijpe kansen moeilijk te vinden, wat kwam doordat Hollandia met vijf man op rij in de verdediging speelde. Twee keer werd het echt gevaarlijk voor het doel van de gasten. Teun Willems kon aanspraak maken op een penalty toen hij binnen de zestien een beuk in de rug kreeg, maar scheidsrechter Te Kloeze uit Haarlem vond het niks. Brian Boogers leverde een fraaie poging op richting kruising, maar doelman Brian v.d. Werff tikte de bal over de lat. De rust ging dan ook in met de dubbelblanke stand op het scorebord.

Trainer Harrie Gommans wisselde in de rust Tom Scheepers en Noël van Gerven voor Thomas Horsten en smaakmaker Mart v.d. Gevel. Vooral laatstgenoemde is belangrijk voor doelpunten. In de bekerwedstrijd tegen DUNO begon hij vanaf de bank en was daarna goed voor twee treffers. Dat smaakte naar meer bij Gommans, want hij deed weer hetzelfde. Uitblinker Louisben Jagt, met recht uitgeroepen tot man van de wedstrijd, werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Mart v.d. Gevel kon vanaf de stip uithalen. In eerste instantie kon v.d. Werff de bal nog stoppen, maar in de rebound schoot Mart de bal toch binnen: 1-0.

In de 76e minuut verdubbelde Teun Willems de voorsprong met een schot in de verre hoek, nadat Nick Tielemans net daarvoor een open kans had verprutst. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar v.d. Gevel was nog niet klaar. In de 90e minuut zette hij UNA op een comfortabele 3-0. Geelzwart is succesvol aan de competitie begonnen.

56. v.d. Gevel 1-0, 76. Willems 2-0, 90. v.d. Gevel 3-0

UNA: Derix; Scheepers (46. Horsten), Anpong, Sijbers, Jagt; Senders, v. Boekel (80. Jelle Born), v. Gerven (46. v.d. Gevel), Willems, Boogers, Tielemans