woensdag 24 april 2024
Arie den Braber te gast bij Omroep Veldhoven
Arie den Braber te gast bij Omroep Veldhoven

Arie den Braber onthult programma Cult&Tumult 2017

Voorzitter Arie den Braber heeft het volledige programma van Cult&Tumult bekend gemaakt. Dat deed hij live bij Omroep Veldhoven op radio en tv. Arie vertelde over enkele veranderingen, hoogtepunten en wat er op het hoofdpodium te zien is.

Verandering

Dit jaar zijn er twee grote veranderingen. Ten eerste zit het hoofdpodium dit jaar ook weer op de zaterdag in het programma. Vorig jaar viel dit weg door financiële problemen en een tekort aan sponsoren. Dat is nu opgelost door een dance-event te organiseren. De hele middag treden er DJ’s op, zoals Plug ‘N Play, Mark with a K en B-Front (Veldhovenaar Bob van der Palen).

Een andere verandering vindt plaats op het Meiveld. De tent die al jaren op het plein staat maakt plaats voor een openluchtpodium. Bovendien verzorgen Brasserie Ludiek en De Burgermeester (voorheen Studio ’61) de catering in de vorm van diverse foodtrucks.

Hoofdpodium

Op zondag vindt ook dit jaar een divers en muzikaal programma plaats. De leerlingenorkesten van de vier Veldhovense muziekverenigingen beginnen om 11:45 uur met een optreden. Daarna barst het los met diverse bekende artiesten. De ABBA tribute band speelt van 13:15 – 14:15 de welbekende nummers: een echte meezingact. De band “Black Swords”, erg jonge muzikanten uit de Kempen en bekend van “Holland’s Got Talent”, mag daarna de show stelen (14:45 – 15:30). Dave Vermeulen, bekend van “The Voice of Holland”, speelt van 16 tot 17 uur met zijn band Voltage, gevolgd door de Queen Survival band, een van de beste Queen-coverbands volgens fans en Queen zelf. Een echt feest voor Queen-fans dus van 17:30 tot 19 uur. Hermes House Band speelt het dak eraf van 19:30 tot 20:45 en de avond wordt spectaculair afgesloten door WC Experience, eerder te gast tijdens Cult&Tumult 2011. Zij spelen door tot 22:15.

Overzicht

Den Braber is erg enthousiast. “Komt allen! Er is genoeg te doen voor iedereen.”.

Cult & Tumult 2017 vindt plaats op 22, 23 en 24 september. Alle activiteiten en optredens zijn te vinden op cultentumult.nl.