donderdag 18 april 2024

Bisschop De Korte bij lichtprocessie Veldhoven

Dinsdag 15 augustus komt bisschop Gerard de Korte naar Veldhoven. De bisschop van het bisdom Den Bosch leidt er de eucharistieviering van Maria Tenhemelopneming die om 20 uur begint in de Christus Koning Kerk en de lichtprocessie na afloop daarvan.

De jaarlijkse lichtprocessie op 15 augustus is een teken aan onze samenleving: de deelnemers dragen het licht uit dat het uiteindelijk wint van het duister van angst, onzekerheid en geweld. Bruiden en bruidjes dragen het gerestaureerde houten processiebeeld van Onze Lieve Vouw ter Eik met zich mee, voorafgegaan door honderden gelovigen uit de hele regio die met brandende kaarsen het licht door het duister dragen. Het is een soort klein-Lourdes in de Kempen.

Bruidjes dragen het processiebeeld van Onze Lieve Vouw ter Eik in de lichtprocessie

Het middeleeuws mirakelbeeldje van Onze Lieve Vouw ter Eik bevindt zich in een grote eikenboom in de Mariakapel van de Christus Koning Kerk. Het wordt jaarlijks door vele duizenden mensen bezocht en vereerd. In de boom hangen ook 275 wijgeschenken die door gelovigen zijn gedoneerd als dank voor verhoorde gebeden.