donderdag 13 juni 2024

Jack Mikkers voorgedragen als burgemeester ‘s-Hertogenbosch

Veldhovens burgemeester Jack Mikkers is maandag 10 juli door de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch aanbevolen als nieuwe burgemeester van de provinciehoofdstad. Veldhoven moet dan ook op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Jack Mikkers gaf als reactie op het raadsbesluit van ‘s-Hertogenbosch om hem voor te dragen: “Ik ben erg trots op de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Wanneer ik benoemd word, zal ik er voor zorgen dat de stad ook trots is op zijn burgemeester”. Na goedkeuring van het benoemingsbesluit door de ministerraad en de Koning is het de verwachting dat Jack Mikkers per 11 oktober begint als nieuwe burgemeester van ‘s-Hertogenbosch.

De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch omschrijft Mikkers als volgt: “Hij is een sterke bestuurder met lef, die vasthoudend is en van zich laat horen. Hij past uitstekend in het frisse en vooruitstrevende profiel, dat de gemeenteraad heeft vastgesteld. Hij heeft een uitstekend netwerk en weet de verbindingen zowel binnen als buiten de gemeente goed te leggen. De heer Mikkers is een verbinder die betrokken is bij de stad, inwoners en ondernemers. Hij gaat gemakkelijk met mensen om en begeeft zich veel onder de inwoners en in de wijken. De heer Mikkers weet tegenstellingen te verkleinen in plaats van te vergroten. Hij heeft een open en ontspannen persoonlijkheid, met humor en vooral een frisse, vooruitstrevende blik”. Een omschrijving die voor de Veldhovenaren de afgelopen 10 jaar zeker herkenbaar zal zijn.

Jack Mikkers is vanaf 2007 burgemeester van Veldhoven, daarvoor was hij 4 jaar burgemeester van Maasdriel (2003-2007) en 4 jaar wethouder in Heeze-Leende (1999-2003). Veldhoven moet nu op zoek naar een nieuwe burgemeester.