dinsdag 21 mei 2024
Mart Soetens en Sander van Donkelaar als SCHOLSEY

SCHOLSEY brengt nieuwe track uit genaamd ‘’Reason’’

VELDHOVEN – Mart Soetens en Sander van Donkelaar, beiden afkomstig uit Veldhoven, laten onder de naam SCHOLSEY opnieuw van zich horen. Ze brachten onlangs de nieuwe track “Reason” uit, die valt onder het muziek-genre LO-FI.

SCHOLSEY focust zich op dit nog redelijk onbekende muziek-genre. Het genre bestaat al enige tijd, maar sinds de Covid-19 uitbraak wordt het steeds populairder. In tegenstelling tot Hi-Fi (High Fidelity) wordt muziek in LO-FI opgenomen of afgespeeld in een lagere kwaliteit dan technisch haalbaar is. De muziekstijl wordt gekenmerkt doordat het een beetje oud klinkt. Dit wordt gerealiseerd met eenvoudige technische apparatuur en vaak met analoge geluidsgeneratie. LO-FI moet dan ook verouderd, rustiek, krakend en onvolmaakt klinken. In de hedendaagse hectische maatschappij, geeft LO-FI muziek vorm aan een nieuwe en een heel ontspannen houding ten opzichte van het leven.

De Veldhovenaren proberen LO-FI wat meer op de kaart te zetten. Ze hebben onder de naam SCHOLSEY al verschillende tracks en EP’s uitgebracht. Zo heeft hun track genaamd ‘’Tested Reality’’ al meer dan 100.000 streams op Spotify. In tijden van corona zitten de mannen zeker niet stil en is hun nieuwe track “Reality” nu te beluisteren op alle streaming platformen.

Soetens en van Donkelaar zijn geen onbekenden in de muziekwereld. Naast het project SCHOLSEY is Van Donkelaar ook bekend onder zijn andere alias genaamd Elliot Fitch waarbij hij Tech-House muziek produceert. Elliot Fitch heeft op verschillende grote evenementen gedraaid zoals de Amsterdam Dance Event (ADE).