dinsdag 16 juli 2024
De Nederlands Kampioen: VMK
De Nederlands Kampioen: VMK

Slagwerkers Veldhovens Muziekkorps kampioen!

Assen – Afgelopen zaterdag zijn in Assen de jeugd slagwerkers van het Veldhovens Muziekkorps Nederlands kampioen geworden.

In het theater De Nieuwe Kolk in Assen was het feest. Eerder vond daar het Nederlands kampioenschap slagwerkensembles plaats. De jeugdslagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps (VMK) behaalde een score van maar liefst 92 punten. Een jurylid omschreef het optreden als volgt: ‘Ik heb genoten van jullie gevarieerd optreden. Complimenten aan de dirigent en de slagwerkers, dit is reclame voor het slagwerk.’

Tijdens de lange terugreis hadden het bestuur en vele supporters het gemeenschapshuis D’n Bond versierd. Daar werden de kinderen onder groot applaus ontvangen. Een trotse ad interim voorzitter van het VMK Gerard Coppens zwaaide de kersverse kampioenen alle lof toe. Hij bedankte dirigent Paul van Lokven als ook Marc en Suzanne Jansen, de beide coördinatoren van de groep.

Het slagwerkensemble staat onder leiding van Paul van Lokven. In december kwalificeerden hij en zijn pupillen zich voor dit Nederlands Kampioenschap. Dat gebeurde op het concours in de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur. Omroep Veldhoven maakte daar de volgende reportage: