dinsdag 16 juli 2024
Leerlingen en leerkrachten van De Rank @Foto Willem Binnendijk

Veldhovense leerlingen scoren 3.847 boeken

Veldhoven – Het zit er weer op. De uitslag is bekend, er is een winnaar. Het sportieve leesbevorderingsprogramma ‘Scoor een Boek!’ is nu afgesloten. Het verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 16 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen deden dit schooljaar actief mee.

PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel waren dit schooljaar de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveerden alle deelnemende leerlingen en leerkrachten om zoveel mogelijk leuke boeken te ‘scoren’. Scoren kun je overal. Met die gedachte voerden de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation het programma ook dit schooljaar  uit.

In een afsluitende filmpje voor alle deelnemende groepen maakte Vivianne van Wieren-Kraayvanger, wethouder van onder meer onderwijs en sport, de eindstand bekend. De deelnemende leerlingen scoorden in totaal 3.847 boeken. Ook maakte zij de winnaars bekend van de thuiseditie: groep 5D van basisschool Dick Bruna won een rondleiding door het PSV-stadion.

Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in Groningen en werd daarna uitgerold over het hele land. De kinderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van onder meer AZ, FC Groningen, NEC, PSV en Willem II. Met het project geven profvoetballers aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taal- en leesvaardigheid is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

Meer informatie en alle filmpjes zijn terug te vinden op de website: www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek