donderdag 18 april 2024
Hoofdbestuur vlnr Dorena Gulpers, Linda van Nieuwkerk, Anita Groen, Mariska Verwoert, Siska Hummel, Tosca Goes)
Hoofdbestuur vlnr Dorena Gulpers, Linda van Nieuwkerk, Anita Groen, Mariska Verwoert, Siska Hummel, Tosca Goes

Ladies’ Circle schenkt €310.000 aan goede doelen

Veldhoven – Op zaterdag 5 juni heeft Ladies’ Circle Nederland bekend gemaakt, dat 310.000 euro is opgehaald door 74 Circles voor diverse landelijke en regionale goede doelen. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering die live werd uitgezonden vanuit studio Bazelmans in Veldhoven.

De algemene ledenvergadering werd op die manier een televisie ochtend. ‘De ALV is ieder jaar weer een bijzondere gebeurtenis waarbij normaal gesproken zo’n 300 tot 400 Ladies vanuit het hele land aanwezig zijn. Dat is dit jaar helaas anders, maar dat weerhoudt ons Ladies er niet van door te blijven gaan waar we kunnen’, vertelt Tosca Goes uit Veldhoven, Immediate Past President (IPP) van het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland. ‘We zien dat de Circles in het land enorm veerkrachtig en innovatief zijn en vele mogelijkheden vinden om bij te dragen aan de maatschappij. Er worden diverse handen uit de mouwen acties georganiseerd en daarnaast is het alle Circles gezamenlijk gelukt om een bedrag van 310.000 euro aan donaties op de halen in een jaar tijd.’

Nieuwe leden

Ladies’ Circle Nederland is groeiende, in een tijd dat het juist lastig zou moeten zijn om nieuwe leden te vinden voor een vereniging, vinden er bij Ladies’ Circle mooie ontwikkelingen plaats. Tosca vertelt: ‘Ondanks het moeilijke jaar dat we allemaal achter de rug hebben, zien we dat er veel animo is om lid te worden van Ladies’ Circle. Juist nu wordt naar manieren gezocht om te kunnen verbinden en van betekenis te kunnen zijn. Bij Ladies’ Circle is dat beide mogelijk. Het afgelopen jaar hebben we ook 2 nieuwe Circles mogen verwelkomen en nog steeds is er op verschillende plaatsen in Nederland interesse in het oprichten van een nieuwe Circle.’

Nieuw landelijk motto

Als motto van komend bestuursjaar is gekozen voor ‘Take Care & Enjoy.’ Het motto is een oproep aan de Ladies in het land om goed voor zichzelf en de mensen om hen heen te zorgen, maar daarnaast ook te genieten van alle mooie momenten die gaan komen.

Vriendschap en Service

Ladies’ Circle is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto van Vriendschap en Service zetten zij zich in voor diverse landelijke en regionale doelen. In Nederland zijn er in totaal 74 Circles actief met circa 1.000 leden die verbonden worden door het hoofdbestuur. Ladies’ Circle is groeiende, ieder jaar komen er weer nieuwe leden en Circles bij.