dinsdag 18 juni 2024
Oliebollen voor wensfiets
Oliebollen bakken, dit jaar voor de Wensfiets

De beste wensen! Een gelukkig 2020.

Zandoerle – Net voor Oud & Nieuw werden voor restaurant ‘t Zand oliebollen gebakken. De bezoekers kregen er glühwein bij. Ook dit keer ging de opbrengst traditioneel naar een goed doel.

Het is alweer het vijfde jaar dat er oliebollen werden gebakken voor het restaurant in Zandoerle, steeds voor een ander goed doel. Oud restaurant eigenaar Maarten Prinsen en zijn voormalige buurman Peter Leermakers zijn de initiatiefnemers. Ad van Hout is ook altijd van de partij, maar wegens een blessure moest hij verstek laten gaan. “Het is een traditie aan het worden en het is super gezellig,” aldus Maarten. “De mensen hebben het goed naar de zin met een hapje en een drankje en wij helpen mee aan een sympathiek Veldovens doel.”

Opnieuw kwamen er dit keer veel bezoekers af op het knisperend korfvuurtje. Het werd een gezellig samenkomen en voor iedereen een moment om het jaar door te nemen. De bollen en glühwein gingen weg voor een kleine donatie voor een goed Veldhovens doel. Dit jaar was de opbrengst voor stichting Wensfiets, het idee van Marjanne Smits en Monique Hageman. De Wensfiets brengt (pre-)terminaal zieke mensen op een elektrische fiets nog één keer naar hun favoriete plek.

De beide dames zijn blij met de inspanning van Maarten en Peter. Uiteraard kwamen ze zelf ook proeven. Na afloop ging een bedrag van 400 euro mee in de pot.