donderdag 13 juni 2024
Désirée Maréchal

Désirée Maréchal eerste Klimaatburgemeester van Veldhoven

Veldhoven – Désirée Maréchal (53) is de eerste Klimaatburgemeester van Veldhoven. Dat komt uit de hoed van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het is het startsein van de Nationale Klimaatweek waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor alle Velhovenaren. Désirée Maréchal gaat zich inzetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Désirée een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Veldhoven.

142 Klimaatburgemeesters

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Désirée uit Veldhoven is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Désirée is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Désirée Maréchal, docent op een mbo school in Eindhoven besteedt tijdens haar lessen aandacht aan duurzaamheid: ‘Ik maak studenten binnen de opleiding Welzijn bewust van Duurzaamheid & Diversiteit en wat ze zelf kunnen bijdragen. Dit koppelen we aan hun stage, maar ook aan hun eigen leven door middel van activiteiten waar ze ook zelf vorm aan kunnen geven.’