woensdag 17 april 2024
Herdenking bij het klokmonument
Herdenking bij het klokmonument

Dodenherdenking bij klokmonument zonder publiek

Ook dit jaar vond de jaarlijkse dodenherdenking bij het klokmonument in de Kleine Dreef zonder publiek plaats, dit in verband met de coronamaatregelen.

De kransen waren vooraf neergelegd, die van het gemeentebestuur, de “Werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september”, de Veldhovense families Bekers, van de Linden en Schellekens, de Indiëveteranen, Amnestygroep Veldhoven, nabestaanden bombardement Zeelst, en van Scoutinggroep Stanislaus Kostka.

Klokslag 8 uur luidde de herdenkingsklok en stonden burgemeester Marcel Delhez, wethouder Hans van de Looij en de leden van de werkgroep een minuut stil ter nagedachtenis aan hen die vielen voor onze vrijheid. Het Wilhelmus werd geblazen door een trompettist van het Veldhovens Muziekkorps.

Het was een sobere, ingetogen plechtigheid. De werkgroep hoopt dat de omstandigheden het volgend jaar weer mogelijk maken deze op normale wijze te laten plaatsvinden, omdat de jaarlijkse dodenherdenking op deze plaats bij het klokmonument veel mensen in Veldhoven aanspreekt.