woensdag 24 april 2024
Het trotse echtpaar Schoenmakers met hun onderscheiding geflankeerd door Hans van de Looij © Omroep Veldhoven - Evert Geurts

Echtpaar Schoenmakers ontvangt gemeentelijke Erespeld

Zonderwijk – Zondagmiddag 9 september ontvingen Jan Schoenmakers (66) en zijn vrouw Trudi Schoenmakers-Zwemmer (65) beiden een Erespeld van de Gemeente Veldhoven. Wethouder Hans van de Looij reikte de gemeentelijke onderscheidingen uit in Ontmoetingscentrum ’t Tweespan in Zonderwijk. Zij kregen de Erespeld voor hun bijzondere inzet als vrijwilliger voor de Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk.

Het echtpaar Schoenmakers ontving de speld tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk. Deze viering kreeg voor hen daardoor een extra tintje door het krijgen van de Erespeld, waarbij ook familie, vrienden en oud-vrijwilligers aanwezig waren. De uitreiking was voor het echtpaar een grote verrassing. Ze waren beiden op de hoogte van de uitreiking voor de ánder, maar dat ze ook zèlf in het zonnetje gezet zouden worden was hen vooraf niet bekend. “Een aardige geste van de Gemeente”, vond mevrouw Schoenmakers.

Zowel Jan als Trudi zijn bij Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk betrokken geraakt rond de tijd dat hun eigen kinderen klein waren. Inmiddels zijn ze, naast de hulp bij de hobbyclub, al zo’n 20 jaar actief bezig met het oud papier ophalen voor de stichting. De heer Jan Schoenmakers is sinds kort ook toegetreden tot het bestuur.

Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk, die zijn thuishonk heeft in ’t Tweespan op de Mira 2 in Zonderwijk, organiseert voor de kinderen uit de Veldhovense wijk Zonderwijk diverse activiteiten. De stichting heeft twee wekelijkse clubs: Hobbyclub de Planeten en de Jeugd Ontspanningsclub (JOC). Daarnaast worden een aantal jaarlijkse activiteiten georganiseerd, zoals Carnaval, Paasmiddag, Spektakeldag, Jeugdinstuif en het Sinterklaasfeest.

(verslag Karin van der Linden)