donderdag 18 april 2024
Veldhoven heeft nu ook 2 padelbanen © Omroep Veldhoven - Jerry Immers

Eerste Veldhovense padelbanen geopend bij Metzpoint

Zondag 9 september was er voor Veldhoven een primeur: tennis- (en nu ook padel-)vereniging Metzpoint nam haar twee nieuwe padelbanen in gebruik met een grootse happening. De banen zijn aangelegd op het bestaande tennispark aan de Peter Zuidlaan 40 in Veldhoven, op een steenworp afstand van Eindhoven. De opening van de padelbanen werd verricht door Veldhovens wethouder Daan de Kort.

De spectaculaire opening van de nieuwe padelbanen was voor iedereen gratis toegankelijk. Het tennispark aan de Peter Zuidlaan werd dan ook druk bezocht. Na het openingswoord van voorzitter Jacqueline Neggers-de Wilde gaf Veldhovens wethouder van sport, Daan de Kort, de opening een officieel tintje.

Wethouder Daan de Kort opent de nieuwe padelbanen © Omroep Veldhoven – Jerry Immers

De vereniging heeft de aanleg van de padelbanen bekostigd via crowdfunding waarbij alle leden hun steentje hebben bijgedragen. Vele mensen waren getuige van de eerste padel-demonstratie wedstrijd op Veldhovense bodem, gespeeld door de Veldhovense padeltopper Stijn Simons, die met zijn team tweede werd op de Nederlandse Padelkampioenschappen. Ook was de KNLTB aanwezig voor uitleg over de padelsport.

De dag werd verder gevuld met allerlei activiteiten, zoals een jeugdinvitatie-toernooi in de ochtend, een senioreninvitatie-toernooi in de middag en een ballonnenclown en springkussens voor de kinderen.

Padel is een racketsport die ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. Het heeft veel kenmerken van squash en tennis. Een wedstrijd wordt gespeeld door twee spelers (enkelspel) of door paren (dubbelspel). Zij moeten een op een tennisbal lijkende bal met een racket over een net spelen. Padel is momenteel de snelstgroeiende sport in Nederland. Desondanks was er in Veldhoven nog geen mogelijkheid om deze padelsport te beoefenen maar vanaf vandaag kan er nu ook padel gespeeld worden in Veldhoven.

Omroep Veldhoven TV was aanwezig bij deze opening. Onze videoreportage is hier te bekijken.

(verslag Karin van der Linden)