donderdag 28 maart 2024

Onnodig verlies Marvilde in Oirschot

Oirschot – Na de royale 6-0 thuiswinst op FC Hoensbroek stond vandaag de tweede poulewedstrijd van de districtsbeker op het programma. Hoensbroek was een 2e klasser, maar de resterende tegenstanders zijn 1e klassers, waarbij EHC van volgende week sinds jaar en dag hoofdklasser was. Om de volgende ronde te halen was een goed resultaat vandaag bij Oirschot Vooruit dus zeer welkom. Uiteindelijk lukte dit niet. Voetballend was Marvilde beter, maar qua kansen was er weinig verschil tussen de ploegen. Uiteindelijk won de gelukkigste, Oirschot, na een doelpunt 10 minuten voor het einde.

De eerste tien minuten was Marvilde beter, wat twee schoten vanaf 18 meter opleverde. Danny Das schoot in de 5e minuut over en één minuut later deed Tayfun Yilmaz hetzelfde. In de 14e minuut kreeg Oirschot de beste kans van de eerste helft. Een voorzet vanaf links van Daan Hagemeier werd bij de tweede paal vrij ingekopt door Gijs Sebregts. Sam van Rooij had echter een prima redding in huis en stompte de inzet tot corner. De beste kans van Marvilde viel in de 20e minuut. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Max van den Akker. Die sneed vanaf links naar binnen en had de keuze, schieten op doel of de bal breed leggen. Hij koos voor het laatste, waardoor Muti Nawabi op 11 meter een leeg doel voor zich had. Helaas werd zijn inzet geblokt door een late sliding van een verdediger. Hierna gebeurde er in de eerste helft weinig meer.

In de tweede helft was de thuisclub de eerste 10 minuten gevaarlijker. In de 55e minuut leverde dat een grote kans op. Een lange bal kwam bij spits Gijs Sebregts terecht, maar omdat de bal hoog opstuitte kon Sam van Rooij redding brengen. Hij had de bal echter niet klemvast, waardoor Daan Hagemeier de rebound in kon schieten. Op de lijn schoot Tommy van de Wiel de bal weg. Hierna werd Marvilde steeds sterker. In de 58e minuut haalde Max van den Akker de achterlijn aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam nog voor de eerste paal bij Muti Nawabi die terug gaf op Tayfun Yilmaz. Op 12 meter was het schot van Tayfun te slap, waardoor keeper Menno Kuulkers (ooit keeper bij Marvilde) de bal eenvoudig kon oprapen.

Een kwartier voor tijd leek Marvilde op voorsprong te komen. Danny Das gaf de bal mee aan Ties Bazelmans. Alleen voor de doelman van Oirschot wist de doelman te redden. Vier minuten later viel dan toch de beslissing. Gijs Sebregts was iets sneller bij de bal dan Tommy van de Wiel en doelman Sam van Rooij en tikte de bal in het lege doel, 1-0. Hierna ging Marvilde vol op de aanval spelen. De grootste kans kwam nog in de 88e minuut. Robbert Born nam een vrije trap net over de eigen helft en bij de tweede paal kon Tommy van de Wiel vrij inkoppen, maar hij kopte op de paal. Hierna was het geluk niet aan de zijde van Marvilde, terwijl Oirschot Vooruit met man en macht de nipte 1-0 over de streep trok.

80. Sebregts 1-0

Marvilde: v. Rooij; Cools, R. Born, v.d. Wiel, Maessen (80. v.d. Weijer); Kiebert (37. Vroomen), Das, Bazelmans, Nawabi, v.d. Akker, Yilmaz
Oirschot Vooruit: Kuulkers; v. Heerebeeck, v. Straten, v. Gestel, Kemps; Ketelaars, Gloudemans, v. Overdijk; Vervoort, Sebregts, Hagemeier