maandag 27 mei 2024
Duw- en trekwerk tijdens Quick'20-UNA © Febi

Opnieuw forse winst voor UNA

Oldenzaal – Afgezien van de eerste wedstrijd kent UNA een flitsende start in de competitie. Vorige week 6-0 winst op OJC Rosmalen en afgelopen zondag 0-4 bij Quick’20 in Oldenzaal. UNA heeft zich nu genesteld in de top drie met een fantastisch doelsaldo van elf voor en één tegen en dat was nog een eigen doelpunt.

Quick’20, op luttele kilometers van de Duitse grens is ook Duits georiënteerd. In de kantine staat een Duitse zender op en op het veld klinken schlagers van onze Oosterburen. Maar Quick’20 speelde niet op z’n Duits. Zoals we zo langzamerhand van de geelzwarten gewend zijn, werden de eerste twintig minuten gebruikt om op stoom te komen. Na 24 minuten schoot Jelle Schijvenaars de 0-1 langs doelman Julian Bakker en twee minuten later was het weer raak. Brian Boogers werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gestopt en Schijvenaars voltrok het vonnis: 0-2.

Na de pauze kwamen de zwartwitten van Oldenzaal fel uit de startblokken. In een periode waarin UNA twee keer door het oog van de naald kroop, stelde het team van Jeroen van Bezouwen weer orde op zaken. Quick’20 was in die periode gevaarlijk bij een schot dat via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Daarnaast ranselde UNA-doelman Yannick Derix een strafschop uit zijn doel. Toen was het gedaan met de zwartwitten. In de 65e minuut kopte Jelle Schijvenaars zijn derde binnen en even later had het zelfs nog 0-4 kunnen zijn, toen Brian Boogers vanaf zo’n 40 meter nipt naast het verlaten doel schoot. De vierde treffer kwam er toch. Na een te korte teugspeelbal in de Quick-defensie, bediende Jelle Schijvenaars Nick Tielemans, die de comfortabele eindstand op het scorebord bracht.

Doelpunten:
24. Schijvenaars 0-1, 26. Schijvenaars 0-2 (str); 65. Schijvenaars 0-3, 74. Tielemans 0-4

Opstellingen:
UNA: Derix; v. Weert (84. Scheepers), Tieben, v. Dijk, Scheerlinck; Bassou, Sebregts (72. Demin), R. v. Boekel; Boogers, Tielemans, Schijvenaars (80. Willems)
Quick’20: Bakker; Sen, Heskamp, Leenders, Zwienenberg, Jansink, Kamp, v. Breemen-Schneider, Eulderink, Kemna, Visscher