donderdag 25 juli 2024
Joshua Ritmeijer en Edwin Groot-Obbink @foto Jeanette Vermeulen

Foto Creteer stopt, Foto Veldhoven begint

Centrum – Foto Creteer in het CityCentrum krijgt een nieuwe eigenaar. Edwin Groot-Obbink stopt ermee en zijn opvolger heet Joshua Ritmeijer, die al 14 jaar in de zaak staat. Foto Creteer sluit op 30 juni 2023. Op 3 juli 2023 opent Joshua de deuren van dezelfde winkel onder de nieuwe naam Foto Veldhoven.

Foto Creteer is al jarenlang een begrip in Veldhoven en omstreken. Familie Creteer startte de gelijknamige fotozaak op de Kromstraat in Veldhoven Dorp. De zaak verhuisde naar een nieuwe locatie op de Pleintjes in het Citycentrum. In september 1993 nam Edwin Groot-Obbink, die inmiddels al enige jaren in de fotozaak werkte, de zaak over. De naam bleef ongewijzigd. Toen de Citypassage in 1994 gereedkwam verhuisde de zaak naar de huidige locatie op Meent 25.

De fotozaak richtte zich op zowel fotografie als fotohandel. Zo zijn heel veel bruidsparen door Foto Creteer vereeuwigd en zijn er ontelbare pasfoto’s gemaakt. Ook voor een goed advies over apparatuur en toebehoren was de zaak tot in de verre omtrek bekend. Edwin: ‘Als een van de laatste zelfstandige fotozaken konden we hier in eigen dorp voldoen aan de vraag van enthousiaste fotografen, van amateur tot professional’.

Edwin stond iedere dag met een vriendelijke lach voor iedereen klaar, vaak 6 of 7 dagen per week. Tot 2017 samen met zijn vrouw Miranda en een aantal vaste krachten en invalkrachten.

Na het overlijden van Miranda stond Edwin voor de keuze, stoppen of doorgaan. Het werd het laatste. Joshua Ritmeijer bleef voor Edwin werken. Daarnaast hielpen Jeanette Vermeulen en Denise de Busser bij afwezigheid van Edwin of Joshua graag mee in de zaak.

Het 30-jarig jubileum van de zaak dit jaar is voor Edwin een moment om het rustiger aan te gaan doen. Daarom heeft hij samen met zijn vrouw Denise besloten om te stoppen met de fotozaak. Edwin zegt daarover: ‘ik kan het niet half, het is óf vol gas, óf stoppen’.

Voor Joshua, die inmiddels ruim 14 jaar bij Foto Creteer werkt, een mooie kans die hij met beide handen aangrijpt. Onder de naam Foto Veldhoven wordt de zaak voortgezet. Op dezelfde locatie in de Citypassage op Meent 25. U blijft van harte welkom voor het maken van pasfoto’s voor alle documenten. Ook afdrukken van foto’s, zowel analoog als digitaal en fotobewerkingen blijven mogelijk. Daarnaast zullen lijsten (ook op maat), geheugenkaartjes en andere fotoaccessoires deel uitmaken van het assortiment. De focus komt echt op de fotografie in de breedste zin van het woord te liggen, fotocamera’s en lenzen verdwijnen.

Foto Creteer stopt op 30 juni 2023, op 3 juli 2023 opent Joshua de deuren van Foto Veldhoven. Met dezelfde passie en inzet krijgt de fotozaak in Veldhoven een nieuw leven. Joshua heeft met zijn opleiding in fotografie en ontwerp al veel klanten blij kunnen maken en zal dat ook in de toekomst blijven doen!