donderdag 13 juni 2024
Carnavalsoptocht Rommelgat 2017
De grote optocht is live te zien op deze website Foto @Jerry Immers

Geen carnaval in Veldhoven

De Kinderoptocht en Grote Optocht gaan dit jaar niet door. Dat heeft de Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven besloten in overleg met de gemeente. Ook het Boerenbal, de Carnavaleske Raadsvergadering en Sleuteloverdracht zijn van de baan. De versoepelingen die de regering dinsdagavond aankondigde, zijn onvoldoende om een goed feest te kunnen organiseren. Dat meldt het SOK in een persbericht. 

‘Er zijn te veel beperkende maatregelen voor onze eigen carnavaleske evenementen. Het is voor ons onmogelijk  in organisatorische en financiële zin om evenementen te organiseren binnen deze regelgeving. En dan nog, is het niet volgens onze eigen visie hoe carnaval gevierd wordt. Namelijk met z’n allen en niet zittend op anderhalve meter. Wij beseffen dat we als carnavalvierders onder een vergrootglas liggen. We willen niets verpesten voor de komende jaren.’ Aldus het persbericht.

Over het SOK

SOK heeft de ambitie om het carnaval in Rommelgat een feest voor heel Veldhoven te laten zijn. SOK is verantwoordelijk voor de aanstelling van de Grote Prins van Rommelgat en de Jeugdprins van Rommelgat. Evenementen zijn Steekske Los!, de Receptie van de Prins(es) en Jeugdprins(es), het Boerenbal en de Carnavaleske Raadsvergadering. Daarnaast verzorgt SOK de carnavalskrant de Rommelpot, de Sleuteloverdracht, de Kinderoptocht op carnavalszaterdag, en de Grote Optocht op carnavalszondag.