dinsdag 21 mei 2024

Geen Domino’s, geen KFC

Zeelst – Door Zeelst zal een zucht van opluchting gaan. Er komen geen vestigingen van de fastfood ketens Domino’s Pizza en Kentucky Fried Chicken. Dinsdagavond besloot de gemeenteraad dat er op het grondgebied Heistraat/Zoom beter woningen gebouwd kunnen worden dan restaurants. Het college moet terug naar de tekentafel.

Met het besluit gaat er een streep door het bouwplan van aannemer Mastrade Real Estate. Uit de buurt kwam veel verzet tegen dit plan. Bijna 500 bezwaarschriften stuurden omwonenden naar de gemeente. Desondanks zag het tot het allerlaatste moment ernaar uit, dat de restaurants er zouden komen. Het college kan doorgaans rekenen op de steun van de raad omdat het de meerderheid achter zich weet. Zo niet dinsdagavond. Het tegengeluid uit Zeelst was te luid. Daar wilde geen raadslid doof voor zijn.

De raad is van mening dat de beschikbare bouwgrond beter benut kan worden. Idealiter voor het neerzetten van woningen. Daarbij benadrukte de raad, dat bij nieuwe plannen de omwonenden beter betrokken moeten worden.