woensdag 24 april 2024

Ad van den Oever nieuwe VVD-wethouder in Veldhoven

Veldhoven – Na het toetreden van de VVD tot de nieuwe coalitie met GBV en D66, gaat de VVD ook een wethouder leveren. De kandidaat die de VVD hiervoor gekozen heeft is Ad van den Oever. Op 12 juni staat de benoeming van de nieuwe VVD-wethouder op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

Na het beëindigen van de samenwerking tussen de politieke partijen GBV en D66 enerzijds en VSA anderzijds zijn er nieuwe politieke verhoudingen ontstaan in de Veldhovense gemeenteraad. De VVD is onlangs toegetreden tot de nieuwe coalitie, waarin de partij nu ook een wethouder gaat leveren.

Fractievoorzitter Daan de Kort geeft aan: “De fractie is op zoek gegaan naar een kandidaat met bestuurlijke ervaring die met veel enthousiasme zijn bijdrage kan leveren aan Veldhoven. In de persoon van Ad van den Oever heeft de VVD deze kandidaat-wethouder gevonden. Een kandidaat die het volledige vertrouwen van de fractie geniet”.

Ad van den Oever is een kandidaat met Veldhovense roots, die actief is geweest in verschillende lokale verenigingen. Hij is ook een vertrouwd gezicht in de Veldhovense politiek. Sinds 2006 maakt Van den Oever, namens de VVD, deel uit van de gemeenteraad. In de periode 2010-2014 was hij hiervan fractievoorzitter. Daarnaast heeft Van den Oever ruime managementervaring in zowel de commerciële als publieke sector.

Ad van den Oever (60) is geboren en getogen in Veldhoven. Hij is gehuwd, heeft 2 dochters en hij is trotse opa van 4 kleinkinderen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag, 12 juni staat de benoeming van de heer Van den Oever tot wethouder op de agenda.