woensdag 17 april 2024

Marvilde versterkt selectie voor komend seizoen

Meerveldhoven – Ter vervanging van 3 vertrekkende spelers en 2 langdurig geblesseerden heeft Marvilde deze week 5 nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Mohamed Asbaa (ZVV Meerhoven), Max van de Gevel (Nuenen), Mustafa Nawabi (Gestel), Tom Vroomen (Nuenen) en Dennis van de Weijer (UNA) zullen vanaf het nieuwe voetbalseizoen in de blauwwitte kleuren van de 2e klasser hun opwachting maken.

Mohamed Asbaa (31) is een middenvelder die is begonnen bij Brabantia. Hij kwam daarnaast uit voor de KNVB in de Kring Eindhoven en later bij District Brabant. Na een overstap naar Willem II, maakte een enkelblessure een eind aan een mogelijke profcarrière. Hij was hierdoor 5 jaar uit de roulatie en keerde na zijn revalidatie terug naar Brabantia. Vervolgens maakte Asbaa de overstap naar Rood-Wit Veldhoven. De manier waarop daar gevoetbald werd beviel hem niet waarna hij zijn carrière voortzette in de zaal bij ZVV Meerhoven.

Max van de Gevel (25) komt als spits naar SV Marvilde. In de jeugd is hij begonnen bij RPC. Na een verhuizing maakte hij de overstap naar RKSV Nuenen. Daar speelde Van de Gevel voornamelijk in het tweede elftal, maar regelmatig pikte hij zijn wedstrijdjes mee in het eerste elftal. Max van de Gevel is de jongere broer van de bij UNA spelende Mart van de Gevel.

 

Mustafa Nawabi (34) is middenvelder en komt van Gestel. Hij is de oudere broer van Mutti Nawabi die afgelopen seizoen al bij Marvilde actief was. De in Veldhoven wonende Mustafa begon in de jeugd van ESV Eindhoven en maakte daarna de overstap naar VELOC, waar hij op zijn 16e in het eerste elftal terecht kwam. Vervolgens speelde Mustafa bij Gestelse Boys, Woenselse Boys, BVV Den Bosch, PSV-amateurs, Gestel, Nieuw Woensel en uiteindelijk weer Gestel. Ook speelde Mustafa 13 jaar geleden twee seizoenen in het eerste elftal van Marvilde, samen met de huidige trainer Edwin Slagboom.

Tom Vroomen (20) is een verdediger woonachtig in Eindhoven, die zijn jeugd doorgebracht bij WWVZ en FC Eindhoven. Vanaf de C-jeugd is hij gaan voetballen bij RKSV Nuenen. Vorig seizoen maakte Tom de stap van A1 naar de selectie van de Nuenense hoofdklasser, waar hij in het 2e elftal uitkwam. Samen met Max van de Gevel zijn zij afgelopen seizoen kampioen geworden met Nuenen-2.

 

Dennis van de Weijer (25) heeft als Zeelsternaar zijn jeugd t/m de A doorlopen bij UNA. Daarna is hij gaan studeren aan de PABO in Nijmegen. Nu zijn studie is afgerond komt hij weer terug naar Veldhoven en gaat zijn weg zoeken als leraar in het basisonderwijs. Hij is ook nog actief als zaalvoetballer en speelt bij ZVV Den Hoek.

 

 

Eerder maakte Marvilde al bekend dat voor komend seizoen doelman Jeroen Keeris (RKSV Nuenen-2) en Tayfun Yilmaz (SV Valkenswaard) zijn aangetrokken. De versterking zijn nodig vanwege het vertrek van drie basisspelers: Emiel van der Steen (RPC), Sten Otter (RPC) en Rick van den Bogaard (EMK). Daarnaast kan Marvilde ook nog steeds niet beschikken over de langdurig geblesseerde spelers Kay van Diessen en Freek Bakermans.