dinsdag 21 mei 2024

Burgemeester roept op tot saamhorigheid en dialoog

Burgemeester Jack Mikkers heeft afgelopen avond zijn nieuwjaarsspeech gehouden. Dat deed hij in theater de Schalm tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente. In zijn speech riep Mikkers vooral op om samen te werken, beter naar elkaar te luisteren en vooral niet te snel over anderen te oordelen. Bovendien roept hij op om zich niet met andermans zaken en problemen te bemoeien. Hij noemt daarbij voornamelijk de aankomende samenwerking en mogelijke fusie van Son en Breugel, Nuenen en Eindhoven.

Erg bijzonder noemde hij het initiatief van een Facebookpagina die al negentien maanden elke dag het portret van een Veldhovenaar schildert en diens verhaal vertelt. De burgemeester vertelde vele verhalen bijzonder te vinden en van sommigen een brok in zijn keel te hebben gehad.

Ook zwembad den Ekkerman kwam ter sprake. Diens sluiting stond afgelopen jaar ter discussie en er is door velen emotioneel op gereageerd. De burgemeester noemt het “een genomen besluit met vele consequenties, waar niemand gelukkig mee was. Maar door opnieuw het gesprek met elkaar aan te gaan […] ben ik er van overtuigd dat we er komend jaar in slagen om samen tot een duurzame oplossing te komen.”

Tot slot sprak de burgervader de wens uit dat de Nederlandse politiek het de komende tijd niet te bont maakt, aangezien er verkiezingen op komst zijn, en hij wenste de Veldhovenaren een gelukkig 2017.

 

Een video van de nieuwjaarsspeech zal z.s.m. op deze pagina verschijnen. De hele uitzending  staat morgen op onze site en wordt 12, 13 en 15 januari op ons tv-kanaal uitgezonden.