donderdag 13 juni 2024

Brian Boogers op huurbasis terug bij UNA

Zeelst – UNA heeft zich voor de 2e seizoenshelft versterkt met goaltjesdief Brian Boogers. De 25-jarige spits wordt voor een half jaar gehuurd van Achilles’29. Voor Boogers is dit een terugkeer in Zeelst na 1,5 jaar gespeeld te hebben bij de Groesbeekse 1e divisieclub.

Dit is niet alleen maar goed nieuws voor UNA, maar ook voor Boogers zelf. Die was namelijk bij Achilles’29 enkele dagen geleden uit de selectie gezet, waardoor hij mee zou moeten gaan trainen en spelen met Jong-Achilles. De in financiële problemen verkerende 1e divisieclub uit Groesbeek zette naast Boogers ook 3 andere spelers terug naar de beloften, en probeert zo nieuwe talentvolle spelers de kans te geven zich in de selectie te bewijzen. Boogers speelde anderhalf jaar bij de betaald voetbalclub in de 1e divisie, waarbij hij 5 competitiedoelpunten scoorde en 1 keer tijdens de KNVB-beker.

Voor Brian Boogers is het een weerzien met zijn UNA-maten die hij 1,5 jaar geleden in de Topklasse verliet om het avontuur in de 1e divisie aan te gaan. UNA is uiteraard blij met de huur van de spits, en hoopt dat hij het scoren niet verleerd is. Voordat Boogers bij UNA vertrok, was hij namelijk topscorer in drie achtereenvolgende topklasse-seizoenen met respectievelijk 14, 18 en nog eens 18 doelpunten. Boogers sluit aanstaande zaterdag aan bij de selectie als die een vriendschappelijke wedstrijd speelt in Helmond tegen Helmond Sport.