dinsdag 21 mei 2024

Veldhoven heeft “Het mooiste kersthuis van Brabant”

Heikant – Het “mooiste kersthuis van Brabant” staat in ons eigen Veldhoven! De kerstlichtshow van de familie Visser uit Veldhoven heeft deze titel vrijdag gekregen. Dat was de uitkomst van een oproep die Omroep Brabant onlangs op Facebook deed om het mooiste kersthuis in onze provincie te kiezen.

Op de oproep van de regionale omroep kwamen honderden reacties binnen, waarna Omroep Brabant bij vijf daarvan op bezoek ging en er een videoreportage maakte. Daarna mocht iedereen stemmen op één van deze vijf genomineerde Kersthuizen. Meer dan 1000 stemmen werden uitgebracht, waarvan bijna 40% van de stemmen op de kerstlichtshow van de familie Visser. Henk Visser, de grote man achter de kerstlichtshow is dolblij met zijn overwinning. Zoals hij op de regionale omroep aangaf: “Het is fantastisch. Hier hebben we voor gewerkt. Ik ben er het hele jaar mee bezig, na de zomervakantie beginnen we met het uitzoeken van de liedjes en dan gaan we langzaam opbouwen.” Ook dit jaar hebben al veel mensen de kerstlichtshow bezocht. Henk Visser schat dat er tot nog toe al ruim 3.000 bezoekers geweest zijn, en hij verwacht dat er dit jaar zelfs nog meer mensen komen kijken dan vorig jaar toen er 5.000 bezoekers waren.

kerstlichtshow1Ook dit jaar is een donatie voor een goed doel mogelijk tijdens de kerstlichtshow. In een donatiehuisje in de tuin van de familie Visser kan een bijdrage gegeven worden voor het Ronald McDonaldhuis. Vorig jaar werd er tijdens de lichtshow ruim 1500 Euro ingezameld.

Tot en met 1 januari is de kerstlichtshow twee maal per avond te bewonderen op de Zevenbergen 2 in de Veldhovense wijk Heikant. Om half 7 en 8 uur dansen daar ruim 30.000 gekleurde lichtjes op het ritme van kerstmuziek en vormen daarbij allerlei prachtige kerstsymbolen tegen de donkere hemel. Deze kerstlichtshow wordt dit jaar al weer voor de achtste keer georganiseerd en elk jaar weet Henk Visser er weer iets nieuws van te maken.