woensdag 24 april 2024
Foto: 't Tweespan

Veldhovense erespeld voor Fred de Ruijter

Wethouder Hans van de Looij heeft op zaterdag 14 januari de Erespeld aan de heer G.G. de Ruijter (66) uitgereikt. De Ruijter ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn langdurige inzet als vrijwilliger in de gemeente Veldhoven. Fred de Ruijter is inmiddels ruim zestien jaar vrijwilliger in Veldhoven.

Van 2001 tot en met 2006 en opnieuw sinds januari 2016 is hij voorzitter van Ontmoetingscentrum ‘t Tweespan in Zonderwijk. Hij organiseert en initieert veel activiteiten. In dezelfde periode was en is hij ook voorzitter van Stichting Ons Zonderwijk. Hij coördineert de werkzaamheden van alle vrijwilligers die helpen in de wijk bij diverse activiteiten. Van 2009 tot en met 2015 was de Ruijter bestuurslid van deze stichting. Hij was mede-organisator van de jaarlijkse wijkdag en de kerstmarkt in de wijk. Verder is de Ruijter sinds 2010 redactielid van wijkblad Ons Zonderwijk en zorgt hij ook voor de samenstelling en bezorging ervan. In de periode 2007 tot en met 2016 was hij wijkambassadeur van Stichting Ons Zonderwijk en daarmee aanspreekpunt voor de bewoners voor allerlei zaken.

Buiten deze verdiensten helpt de Ruijter sinds april 2016 een Somalische vrouw met het leren van de Nederlandse taal en bij diverse administratieve zaken.