dinsdag 16 april 2024
Glenn Schapendonk heer en meester in het UNA-strafschopgebied - Foto: Harry Noordhof (Exc-M)

UNA wint opnieuw van landskampioen

Maassluis – Op 20 augustus wonnen de geelzwarten met 2-1 van regerend landskampioen Excelsior Maassluis. Afgelopen zaterdag lukte het de ploeg van trainer Mark Schenning in Zuid-Holland opnieuw om de tricolores af te troeven. Aan de Lavendelstraat vielen maar liefst zeven doelpunten. UNA maakte er vier en Excelsior drie. De 3-4 uitslag doet misschien vermoeden dat het een strijd was op het scherpst van de snede, maar daar was tot de 85e minuut geen sprake van.

De geelzwarten gingen fel van start en al na minuut één tikte Brian Boogers (tot het seizoen einde gehuurd van Achilles’29) de bal door naar Mart v.d. Gevel en was het al 0-1. Excelsior blafte wel maar beet niet. UNA hapte echter wel toe en op aangeven van Dylan Donkers gaf Brian Boogers  na een half uur doelman Jean-Paul van Leeuwen voor de tweede keer het nakijken.

Na rust bleef UNA doorgaan tegen de minst gepasseerde verdediging van de Tweede Divisie. In de 58e minuut bracht Boogers Teun Sebregts in stelling en die scoorde heel fraai in de verre hoek: 0-3. Youri v.d. Meer kwam in de ploeg en hij had amper twee minuten nodig om de 0-4 aan te tekenen. Voor UNA “kat in het bakkie”? Voor Excelsior Maassluis tijd om de vlaggen op te gaan bergen. In de 83e minuut werd ijzersterke Glenn Schapendonk vervangen in de verdediging en opeens ontstond er chaos voor het doel van Petar Stoskovic.

Invaller Dean van Ooijen maakte in 85e minuut 1-4. Een eretreffer zou dat genoemd kunnen worden, maar het was nog maar het begin van een bijzonder einde van deze wedstrijd. In de resterende tijd lukte het Van Ooijen met nog eens twee doelpunten om de eindstand op 3-4 te brengen; een loepzuivere hattrick voor de Excelsior-speler die ook nog eens met rugnummer 13 speelde.

Ondanks een zwak einde van de Zeelstenaren (3 tegendoelpunten in 5 minuten mag natuurlijk nooit gebeuren!), behaalde UNA wèl drie belangrijke punten. Een gretig en subliem spelend UNA blijkt dus toch nog kwetsbaar te zijn. Na de zeer sportief verlopen wedstrijd was er toch nog een incident in de catacomben. Uit pure teleurstelling smeet Excelsior-doelman Van Leeuwen zijn bidon op de grond, die daarna openbarstte en scheidsrechter Kooi vond dit rijp voor een rode kaart …..

UNA: Stoskovic; Donkers, Huijben, Schapendonk (83. v.d. Boomen), Scheerlinck; Sebregts (80. Eind), N. v. Boekel, R. v. Boekel; v. Wanrooij (74. v.d. Meer), Boogers, v.d Gevel