woensdag 24 april 2024
Vivianne van Wieren
Wethouder Vivianne van Wieren @Foto Brigit Strijbos

Vivianne van Wieren: nieuwe wethouder

Veldhoven – Sinds een maand heeft Vivianne van Wieren het wethouderschap van Daan de Kort overgenomen. Daan de Kort is recent geïnstalleerd voor de VVD in de Tweede Kamer. Hij vervult daarmee zijn ambitie om landelijk aan de slag te gaan. Van Wierden neemt het stokje over.

‘De eerste weken van mijn wethouderschap stonden vooral in het teken van het opdoen van kennis en inhoud’, vertelt Vivianne, ‘dit alles natuurlijk op gepaste afstand conform de huidige maatregelen.’ De kennismaking heeft vooral bestaan uit het ontmoeten van de diverse spelers in de Veldhovense samenleving en het inlezen op de dossiers. Op de vraag wat het grootste verschil is tussen het raadslid zijn en het wethouderschap, geeft Vivianne aan dat zij namens de raad vooral veel vragen stelde en zij in haar nieuwe rol op basis van de adviesnota reageert met feiten. ‘Het is belangrijk dat goede beslissingen worden genomen in het algemeen belang van Veldhoven, om ons verder te helpen de komende 100 jaar.’

De komende tijd zal Vivianne zich inzetten voor de volgende generatie in Veldhoven. ‘Ik vind het belangrijk dat onderwijs en sport toegankelijk blijven voor de inwoners van Veldhoven. Sport draagt bij aan de mentale gezondheid en het is belangrijk voor de sociale cohesie.’ Vivianne vindt het ook belangrijk dat scholen zich richten op de techniek, omdat hier grote behoefte aan is op de arbeidsmarkt. Ze is enthousiast over hybride onderwijs: het volgen van klassikale lessen gecombineerd met bezoeken aan bedrijven in de regio.

Het in takt houden van het dorpkarakter van Veldhoven is een ander belangrijk punt op de agenda. ‘De regio hebben we nodig om de economie te stimuleren, de inwoners kunnen hier zelf aan bijdragen door deel te nemen aan verenigingen, bezoek aan het theater en winkelcentra.’ Vivianne wil als wethouder zichtbaar aanwezig zijn en partijen met elkaar in verbinding brengen.

Recentelijk is het besluit genomen om op Habraken het wonen en werken los te koppelen zodat meer bedrijven zich gaan vestigen. Ook wordt stap voor stap gewerkt aan een circulaire economie op het bedrijventerrein.

Vivianne kan worden omschreven als echtgenote, moeder van 2 kinderen, werkende vrouw en ondernemend type. De grootste verandering van de afgelopen maand, voor haar, is de overgang van het ondernemerschap naar een fulltime baan op kantoor. Voor Vivianne is dit een bewuste keuze geweest, zij zou graag door willen na de verkiezingen in 2022.