woensdag 24 april 2024
Erik Vannisselroy links en Angela van Gerwen rechts
Erik Vannisselroy overhandigt cheque aan Angela van Gerwen, voorzitter Stichting Leergeld

Gift van Rotary Veldhoven voor Stichting Leergeld

Veldhoven – Donderdag 15 april reikte Rotary Veldhoven een cheque uit van 2.000 euro  aan Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen. Al 41 jaar staat Rotary Veldhoven erom bekend dat zij van aanpakken houdt. Leden steken de handen graag uit de mouwen voor mooie maatschappelijke projecten. Dat gebeurt altijd lokaal, in de buurt. 

Erik Vannisselroy is voorzitter van Rotary Veldhoven: ‘We hoorden van Stichting Leergeld dat het afgelopen jaar veel beroep op hun is gedaan. Dankzij deze stichting konden kinderen zonder laptop toch thuisonderwijs volgen. Om ervoor te zorgen dat deze stichting haar goede werk voort kan zetten, willen we graag deze gift doen.’

Rotarians vinden elkaar in deze aparte tijd meestal online. ‘Hoewel we er erg naar uitkijken, is een digitale bijeenkomst een mooie manier om toch in contact te blijven met elkaar. Jammer genoeg is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Zo kwamen we op het idee om de Stichting Leergeld te helpen, juist in deze tijd,’ aldus Vannisselroy.

Naast maatschappelijke activiteiten, komt de Rotary om de week samen voor inspirerende clubavonden. Direct na de eerste corona maatregelen, is er besloten deze avonden digitaal voort te zetten. Toch een manier om echt contact te houden met elkaar.

Angela van Gerwen, voorzitter Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen helpt op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die leven in gezinnen met weinig financiële middelen waardoor er geen geld is voor onder meer een fiets, laptop, schoolspullen, of lidmaatschap van een sportclub of de bibliotheek. Leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Leergeld doet dit, omdat deze activiteiten bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en een gevoel van eigenwaarde. Alle kinderen heb recht op deze ontwikkeling. Leergeld komt altijd zelf bij een gezin kijken op welke manier zij het beste kan helpen. De stichting helpt kinderen nooit met contant geld. De kosten (of een gedeelte daarvan) betaalt de stichting rechtstreeks aan een school, een club of aan een leverancier.

Leergeld is bij de uitvoering van haar werkzaamheden voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties door particulieren, bedrijven en instanties. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen wil Rotary club Veldhoven daarom van harte danken voor hun gulle bijdrage.