woensdag 24 april 2024
Marieke Verbeek
Marieke Verbeek @Foto Esther Westerhuis

Tijdcapsule ter gelegenheid van 100 jaar Veldhoven

Zeelst – Op 1 mei 2021 bestaat gemeente Veldhoven 100 jaar. Door de huidige omstandigheden staan de geplande festiviteiten voorlopig op een laag pitje. Achter de schermen zijn de organisatie en betrokken Veldhovenaren druk bezig met diverse voorbereidingen. Marieke Verbeek heeft het initiatief genomen om materiaal te verzamelen voor het vullen van een tijdcapsule.

De tijdcapsule wordt in de tuin van museum ’t Oude Slot ingegraven naast de oude waterput. De Veldhovense kunstenaar Jan Dams maakt een plaquette die bovenop de tijdscapsule komt te liggen, zodat het door iedereen teruggevonden kan worden en hij over 100 jaar geopend kan worden door de toekomstige inwoners van Veldhoven.

Er zijn al volop ideeën om de capsule te vullen: tekeningen door schoolklassen van hun families over 100 jaar, een tentoonstelling over Veldhoven met verwijzing naar het depot van ‘t Slot en een theatervoorstelling. Nieuwe ideeën om de inwoners van Veldhoven 2121 kennis te laten maken met het leven in Veldhoven 2021 zijn van harte welkom. Het is de bedoeling dat de capsule helemaal wordt gevuld.

De tijdcapsule is nu een kist die in de grond wordt begraven met daar omheen een beschermende wand tegen de omgevingsinvloeden, mochten inwoners van Veldhoven hier een ander creatief voorstel voor hebben hoort de organisatie dat graag.

Het materiaal voor de tijdcapsule kan vanaf 1 mei worden afgegeven bij museum ’t Oude Slot, op afspraak. Voor vragen: TijdscapsuleVeldhoven@gmail.com