woensdag 19 juni 2024

Grote boekenmarkt in Oerle

Oerle – Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober organiseert de stichting Koers van Oers haar jaarlijkse Boekenmarkt Oerle. Deze markt staat bekend als een van de grootste boekenmarkten in de regio. Het vindt plaats in dorpscentrum d’Ouw School aan de Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven. Entree 1 euro, kinderen gratis. Openingstijden: Zaterdag van 13 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

In verband met de coronaperiode is de voorraad van Boekenmarkt Oerle extra groot. Vandaar dat er cadeautjes worden uitgedeeld! Voor iedere 25e bezoeker is er een leuke attentie. Daarnaast is het via de sociale media mogelijk om extra tegoedbonnen te downloaden. Die kunt u tijdens de markt inwisselen voor een gratis boek.

Boekenmarkt Oerle staat bekend om haar ruim opgezette, goed gesorteerde assortiment. De boeken zijn gerubriceerd uitgestald en er zijn ook LP’s, DVD’s en cd’s te koop. Het zijn voornamelijk tweedehands boeken die nog in goede staat zijn. Zo zijn er romans, thrillers, detectives, literatuur, chicklits, liefdesromans, kookboeken, reisboeken, naslagwerken, kunstboeken, kinderboeken, stripboeken en nog veel meer.

De Kinderredactie van de Koers van Oers; de ‘Koers voor Kids’,  helpen tijdens de boekenmarkt mee met het verkopen van kinderboeken en er is een kinderhoek ingericht. Kinderen kunnen daar op hun gemak door een boek bladeren, een kleurplaat kleuren of lekker ‘chillen’ als er een verhaaltje wordt voorgelezen.

De stichting Koers van Oers is verantwoordelijk voor de maandelijkse uitgave van het dorpsblad de Koers van Oers, de website www.oerle.info en de Facebookpagina van de Koers van Oers. De boekenmarkt wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd en de opbrengst komt volledig ten goede aan het dorpsblad en de website.