zondag 14 juli 2024

Veldhovens Mannenkoor geeft concert met MAAS

Centrum – Eigenlijk vierde ze afgelopen jaar al haar 60 jaar bestaan. Het jubileumconcert kon vanwege Corona niet doorgaan. Het Veldhovens Mannenkoor geeft een concert op zondag 7 november 2021 vanaf 20.00 uur in theater De Schalm. Het koor staat dan op de planken met de professionele band MAAS. Omroep Veldhoven gaat het concert uitzenden.

De muzikanten van MAAS

Afwisselend brengen MAAS en het Veldhovens Mannenkoor hun repertoire en sluiten gezamenlijk af. MAAS zijn vijf professionele Eindhovense muzikanten die een combinatie van klassiek, pop en meerstemmige zang brengen. Het werk van componisten als Bach, Rossini en Beethoven wordt samengebracht met muziek van onder meer The Beatles, Stromae en Prince.

Het Veldhovens Mannenkoor bestaat uit 60 amateurzangers uit Veldhoven, Eindhoven en de Kempen. Het koor zingt vierstemmig klassiek en modern. Dirigent, Rob Jacobs geeft zijn eerste grote concert. Het repertoire voor dit concert bestaat uit een mix van zowel klassieke als moderne mannenkoor zang, zoals Speeltuin – Marco Borsato, Blue Skies, de evergreens You’ll never walk alone & Op weg, Quattro Cavai che trottano, Hallelujah – Cohen, en ook Im Abendrot  – Fr. Schubert, The Creation – W. Richter, Caro Mio Ben, e.a.

Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via de website van het theater.