vrijdag 19 april 2024
Jordan Bujitu over links in de aanval - Foto: Willem Binnendijk

Marvilde beslist derby tegen RKVVO in 2e helft

Oerle – Op een prachtige herfstdag stond op sportpark Heikant de eerste Veldhovense derby van het seizoen op het programma. Hekkensluiter RKVVO ontving het weinig scorende Marvilde dat desondanks toch 4e stond. Marvilde had het in de 1e helft erg lastig met een fel spelend RKVVO en haalde met enig geluk de rust zonder tegendoelpunten. In de 2e helft stelden de gasten echter snel orde op zaken.

De 1e helft werd een gezapig spelend Marvilde overrompeld door de strijd van RKVVO. In de 7e minuut maakte Bart Sanders een prima actie over rechts, maar zijn voorzet werd geblokt door Jorg Vroomen. In de 25e minuut kreeg RKVVO de eerste grote kans. Martijn van Dijk schoot vanaf rechts diagonaal rakelings voor het doel van Marvilde langs. Iets na het half uur werd een hoekschop niet goed weggewerkt door Marvilde. Hierdoor dacht Bram van Sambeek de bal met een artistieke omhaal binnen te schieten, maar de bal ging naast. Vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg haar beste kans. Bart Sanders ging na een snelle omschakeling alleen op Sam van Rooij af. Hij koos op de rand van het strafschopgebied om de bal over de Marvilde-goalie te lobben. Dat lukte, maar de bal ging ook over het doel.

Met een paar omzettingen in de rust besliste Marvilde binnen een kwartier de wedstijd. In de 47e minuut nam Ferry Aerts de bal op links prima mee en zijn schot paste precies in de verre hoek, 0-1. Na een ongelukkige botsing in de 51e minuut moest RKVVO doelman Wouter Verhoeven door een “ijsbeentje” wisselen. In de 55e minuut nam Anwar Janssen een corner op links en schoot deze in een keer bij de 1e paal in het doel, 0-2. Een paar minuten later viel de bal na een duel op de middenlijn voor de voeten van Ferry Aerts. Ferry ging richting doel en schoot vanaf 25 meter de 0-3 in de verre hoek.

Een kwartier voor tijd bokste Sam van Rooij een hoge bal niet ver genoeg weg, waarna Bram van der Velden de bal naast het verlaten doel schoot. Vijf minuten voor het einde toonde invaller doelman Willem Huijbers zijn klasse. Een lange bal van Robbert Born vanaf linksachter naar rechtsvoor kwam bij Clint van Doorn terecht. Zijn voorzet werd op 8 meter hard ingekopt door Anwar Janssen, maar Huijbers bokste met een formidabele duik in de hoek de inzet knap tot corner. De strijd in de derby was geregeld verhit. Het leverde aan beide kanten veel gele kaarten op en zelfs een rode in de 90e minuut na een forse overtreding van Dave Jongenelen op de benen van Jordan Bujitu.

47. Aerts 0-1, 57. Janssen 0-2, 59. Aerts 0-3

RKVVO: Verhoeven (52. Huijbers); Rijkers (62. Wibbens), van Reijen, B. Soetens, Jasper Mol; Jongenelen, van Sambeek, Verhoeven (74. L. Soetens); Oosterbosch, Sanders (74. van der Velden), van Dijk
Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen (46. van den Boomen), R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh (77. van de Weijer); de Bie (46. Janssen), van Herwijnen (83. Yilmaz), Aerts (77. Bujitu)