woensdag 24 april 2024
Havo afdeling van het Sondervick weer op orde
Havo afdeling van het Sondervick weer op orde

Havo Sondervick College weer op orde

Veldhoven – Het Sondervick College ontving een nieuw rapport van de inspectie van het ministerie van onderwijs. Goed nieuws: de havo is weer op orde. De havo afdeling scoorde een mooie voldoende.

De inspectie is te spreken over hoe de problemen zijn aangepakt. Het Sondervick College is sterk verbeterd op de onderdelen waar zorg over was. Volgens de inspectie is het een uitzonderlijke prestatie om in zo’n korte tijd tot dit resultaat te komen. Yvonne Kops, lid raad van bestuur Ons Middelbaar Onderwijs is tevreden.’Ik ben trots op wat ze bij het Sondervick College binnen korte tijd hebben gerealiseerd,’ aldus Kops.

Monique van Roosmalen, rector van het Sondervick College blikt terug. ‘We werken continu aan de ontwikkeling van ons onderwijs. Maar uit het rapport in het voorjaar van 2019 bleek dat voor onze havo niet voldoende. Vanaf dat moment hebben we diverse punten planmatig opgepakt. Met steeds onze leerlingen als uitgangspunt. Voor hun toekomst willen wij per slot van rekening het beste onderwijs bieden. Het is fijn dat we nu de bevestiging hebben van de inspectie, dat de havo weer op orde is. Maar we gaan nu niet achterover leunen. Integendeel. We blijven ons onderwijs doorontwikkelen,’ aldus Van Roosmalen.