Rob van Boekel in actie, in de verte gadegeslagen door zijn broer Niek

Haagse jas voor UNA

Den Haag – De wisselvalligheid in het UNA-kamp blijft voortduren. Vorige week werd Blauw Geel’38 met 4-1 afgetroefd en afgelopen zondag ging het met dezelfde cijfers weer mis tegen Jong ADO Den Haag. Vooral voor rust kregen de geelzwarten het zwaar te verduren, want na 45 minuten stond de 3-0 al op het scorebord.

Op het trainingscomplex ”De Aftrap” schoot de ploeg van trainer Teixeira voortvarend uit de startblokken. Al na vier minuten sloeg de behendige Cain Seedorf toe en vijf minuten later bracht Lorenzo van Kleef de stand op 2-0. Even voor het half uur was de grillige Seedorf weer trefzeker: 3-0.

Na rust bracht Harrie Gommans Sten Senders in de ploeg voor Ritchie Sam Anpong. Toch klonk in de 49e minuut voor de vierde maal het “Oh, Oh, Den Haag” op het complex “achter de duinen”. Met een fraai hakje verschalkte Hugo Botermans Yannick Derix. Toen pas kwam UNA meer in het vertrouwde element, waartoe de Zeelstenaren in staat zijn. Nadat Sjors Paridaans werd gewisseld voor Joey Verhoeven tekende Sten Senders voor 4-1 met een mooi stiftballetje over de Haagse sluitpost.

Met nog bijna een half uur te spelen ontstonden er nog kansen. Nick Tielemans zag zijn poging door doelman Schoonderwaldt tot hoekschop verwerkt worden en Rob van Boekel raakte de vuisten van de Haagse sluitpost. Het zat er gewoon niet in voor het team van Harrie Gommans. Ook niet nadat de Hagenezen de laatste tien minuten met 10 man verder moesten na twee maal geel voor Dehnino Muringen.

4. Seedorf 1-0, 9. v. Kleef 2-0, 27. Seedorf 3-0; 49. Botermans 4-0, Senders 4-1

UNA: Derix; Scheepers, Anpong (45. Senders), Paridaans (55. Verhoeven), Groenendijk; Horsten (69. v. Dijk), N. v. Boekel, R. v. Boekel; v.d. Gevel, Boogers, Tielemans
Jong ADO Den Haag: Schoonderwaldt; Rieder, Muringen, Van den Ende, Amofa; Van Wetten, Van Kins, Van Kleef; Seedorf, Botermans, Duijvestijn