Rood Wit-aanvoerder Jordy Maes gaat het duel aan - Foto; Chantal Straatman

Rood Wit zorgt niet voor verrassing

Veldhoven-Dorp – In het eerste duel in 2020 moest Rood Wit, onder leiding van een nieuwe driemanschap, meteen vol aan de bak. De Eerselse kampioenskandidaat en nummer-2 van de ranglijst, EFC, kwam op bezoek op sportpark De Korze. Rood Wit daarentegen is met slechts 3 punten hekkensluiter en moet zo snel mogelijk punten pakken om nog enig uitzicht te hebben op het ontsnappen aan degradatie.

De openingsfase werd gekenmerkt door verscheidene blessures bij beide teams. Een van de slachtoffers was Roodwitter Stef Schellekens die het veld al na ruim 10 minuten moest verlaten. Maar het spelbeeld was duidelijk: EFC dicteerde het spel over met name de linkerflank en de thuisploeg verdedigde met veel sportieve strijd. Opvallend was dat EFC in de eerste 45 minuten geen doelrijpe scoringskansen wist te creëren, al was het grotendeels heer en meester. Rood Wit kwam enkele keren voor het EFC-doel, maar de kopballen misten kracht. Kortom, de supporters werden niet echt vermaakt.

Kort na de rust kwam Rood Wit enigszins verrassend op voorsprong door Jordy Maes. Vanuit een corner kopte Jim van Beek de bal in het 5-metergebied waarna Jordy Maes met een kopbal de EFC-keeper kansloos liet, 1-0. Tien minuten later trok EFC de stand gelijk door een afstandsschot van Dennis van Sambeeck, 1-1. In de 69e minuut tikte Roodwitter Jordy van de Ven op de achterlijn binnen het strafschopgebied EFC-er Gijs Wuijts op de hakken, waarna scheidsrechter Hoeks resoluut naar de stip wees. Jesse van Gerwen liet deze riante scoringskans niet onbenut en schoot de bal in het doel, 1-2.

Met een extra spits ging Rood Wit op zoek naar de gelijkmaker, maar EFC bleef overeind en was uitermate blij met de winst. Rood Wit had goed partij geboden tegen de kampioenskandidaat, maar bleef met lege handen achter.

53. Maes 1-0, 63. v. Sambeeck 1-1, 69. v. Gerwen 1-2

Rood Wit: Smulders; Damman, Maes, v. Beek, Slegers; Günüç, Schellekens (12. v.d. Ven (77. v. Gulik)), Verbeek, Bierens, v. Hout (68. Meulenbroek), M. Franse
EFC: Theuws; d, Bie, v. Gerwen, Steevens, v. Sambeeck; Thijssen, Jansen (57. Strijbosch), Hooijen; v. Limpt, Wuijts, Yusofi