woensdag 19 juni 2024
100 jarig bestaan van Dorpshuis d’n Bond
Dorpshuis d’n Bond 100 jaar @Verslag Esther Westerhuis @Foto John van de Kerkhof

Huis D’n Bond 100 jaar

Veldhoven Dorp – Afgelopen zondagmiddag heeft gemeenschapshuis D’n Bond zijn eeuwfeest gevierd in het pand aan de Rapportstraat.

De middag werd feestelijk geopend door het Veldhovens Muziekkorps. Dirigent Gerard Coppens feliciteerde het bestuur en het beheersechtpaar Pierre en Ineke van Keulen. Hij bedankte hen voor de goede zorgen in de afgelopen jaren.

Aansluitend ging het feest binnen verder. De middag is officieel geopend door voorzitter Gerard de Wilt en burgemeester Marcel Delhez. De voorzitter vertelde over de historie van de stichting. Burgemeester benadrukte het verbinden en de gezelligheid in het huis.

100 jaar dn Bond
100 jaar D’n Bond

D’n Bond is ooit begonnen op de hoek Dorpstraat en Frits Verhagenstraat. In 1977 begon de bouw van het nieuwe pand aan de Rapportstraat. De afgelopen jaren is het pand voor vele doeleinden gebruikt, zoals vacinaties, het wit-gele kruis en als bibliotheek. Tegenwoordig maken vooral verenigingen gebruik van het gebouw. Iedere maand komen zo’n 1000 bezoekers over de drempel, er is vrijwel geen leegstand. Dit maakt dat D’n Bond volledig zelfstandig kan draaien, zonder subsidie.