dinsdag 18 juni 2024
Drukte in het UNA strafschopgebied - Foto: Wim Poelstra => voor meer wedstrijdfoto's van Wim Poelstra, kijk op: https://photos.app.goo.gl/rk9jwc75pttEsZqy7

UNA wint weer niet van OFC

Oostzaan – In het programmablad van OFC stond een rake opmerking: “voor de volgers van de Derde Divisie is het even wennen als men naar de klassering van UNA kijkt, want met een dertiende plaats op de huidige ranglijst had niemand rekening gehouden”. De spijker op z’n kop! Ook trainer Demin, die dagelijks met de club bezig was, kreeg de geelzwarten niet in het vertrouwde ritme van de laatste jaren. Hij besloot dan ook deze week om zijn contract op te zeggen.

Voorlopig neemt Marc Höcher het stokje van Gerben Demin over. Er stond hem en zijn team al meteen een lastig karwei te wachten in Oostzaan, want UNA won nog nooit van OFC. Ook afgelopen zondag lukte dat niet en dat kwam voornamelijk doordat de Noord-Hollanders feller en meer doelgericht speelden en de elf van Höcher in aanvallend opzicht geen vuist konden maken.

Vooral in de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor OFC en met name was Tim Freriks een plaag voor de UNA defensie. Hij was het dan ook die in de 33e minuut de 1-0 achter doelman Yannick Derix schoot. Wonderwel stond deze stand bij rust nog steeds op het scorebord.

Na de pauze opereerden de Zeelstenaren nog steeds zonder echte overtuiging. Het enige “gevaar” dat UNA hanteerde was de lange bal op Mart v.d. Gevel die zich op zijn “eiland” rot rende.

In minuut 57 was het weer Freriks die zijn club op 2-0 bracht. Daarna namen de Zaanlanders gas terug en kon UNA wat terug doen. Sten Senders maakte de aansluitingstreffer in de 70e minuut en de Höcher-brigade probeerde de 2-2 te forceren. Jeugdspeler Eon Herman kwam in de ploeg voor Tom Scheepers en Jelle Schijvenaars verving Rob van Boekel. Veel langer dan een kwartier hield Schijvenaars het niet vol, want vlak voor tijd verdraaide hij zijn knie en Samuel Franssen kwam voor de laatste seconden voor hem in de plaats. Het hielp allemaal niet meer waardoor UNA weer geen punten wist te pakken tegen OFC.

Doelpunten:
33. Freriks 1-0; 57. Freriks 2-0, 70. Senders 2-1

Opstelling:
UNA: Derix, Scheepers (71. Herman), Verkoelen, Verhoeven, Jagt, Horsten, v. Dijk, R. v. Boekel (73. Schijvenaars (90. Franssen) ), Senders, Tielemans, v.d. Gevel