woensdag 24 april 2024
@Foto Jan Dirk van der Burg

Kiek Veldhoven opnieuw in De Schalm

Centrum – Na drie goed bezochte avonden in De Schalm is er op woensdag 9 november opnieuw een Kiek Veldhoven. Fotografen uit De Kempen en omstreken komen weer bijeen voor een inspiratievolle avond over fotografie.

@Foto Yvela Verhuizen

Er is een expositie in de foyer en er zijn opnieuw gastsprekers. Kiek Veldhoven verwelkomt twee fotografen op het podium. Er is in het programma ruimte voor het verhaal van zowel lokaal talent als een landelijk bekende fotograaf. Op deze avond is het de beurt aan Yvela Verhuizen. Hoewel deze Nuenense
fotografe pas 20 jaar is, heeft ze al flink ervaring opgedaan in de fotografie. Aangespoord door meerdere podiumplaatsen in National Geographic Junior fotowedstrijden is ze blijven schieten en ontwikkelt zich steeds meer als een allrounder. Hoe beweegt zij zich in deze moderne wereld met haar camera? Deze vragen komen aan bod tijdens het interview op de bühne van de Lindenzaal.

Later op de avond is het podium voor hoofdspreker Jan Dirk van der Burg. De afgelopen vier jaar ging hij door het leven als de fotograaf des vaderlands. De 44-jarige Amsterdammer staat vooral bekend om zijn humoristische werk en dat is terug te zien in verschillende series, zoals olifantenpaadjes, mannen van de huishoudbeurs, hondenpoep, toys for boys en kantoorcultuur. Het is dus haast vanzelfsprekend dat hij ook het publiek van Kiek Veldhoven aan het lachen krijgt.

Het blijft echter niet alleen bij luisteren, want Kiek Veldhoven is interactief. Het publiek kan vragen stellen en een vast onderdeel is de fotobespreking. Alle bezoekers mogen vooraf één van hun eigen foto’s insturen die bij het hoofdthema (humor in fotografie) van deze avond past. Stuur uw foto naar info@deschalm.com. Er bestaat een mogelijkheid dat jouw foto door Jan Dirk van der Burg wordt besproken.

Als slot worden er tips gegeven voor interessante uitjes, exposities en andere fotografie-evenementen. Kortom, Kiek Veldhoven biedt een interessante avond die geen enkele fotograaf uit de regio wil
missen. Tickets zijn via de website van Theater de Schalm te koop.