dinsdag 18 juni 2024
Koninklijke Onderscheiding
Burgemeester spelt Koninklijke Onderscheiding op. Fotograaf: John van de Kerkhof. Verslaggever: Esther Westerhuis

Koninklijke Onderscheiding voor Henk Waarma

Veldhoven – Zondag 8 september ontving Henk Waarma een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marcel Delhez.

Waarma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Ziekendag Groot Veldhoven.

Waarma is penningmeester en voorzitter van de Commissie Ziekendag Veldhoven, onderdeel van Stichting Nieuwe Levenskracht. Jaarlijks organiseert hij een middag voor Veldhovenaren voor wie deelname aan het sociaal-maatschappelijk verkeer niet vanzelfsprekend is. Waarma coördineert de werkzaamheden, werft  sponsoren, stuurt vrijwilligers aan en bouwt mee aan het decor. Hij was verheugd de onderscheiding, in aanwezigheid van zijn familie, te mogen ontvangen.

Koninklijke Onderscheiding
Een trotste Henk Waarma

Ruim 20 jaar is Waarma als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Instandhouding Nederlandse Tradities Snoeppieto. Hij is Sinterklaas, decorbouwer en chauffeur.  Daarnaast is hij medeorganisator van verschillende evenementen en (huis)bezoeken, en verricht hij hand- en spandiensten. Veldhovenaren kunnen Waarma ook kennen als vrijwilliger bij de Parochie Christus Koning. Hij is lid van de commissie beheer en middelen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het (bouwtechnisch) onderhoud van de kerk en de pastorie. Als chauffeur van de kerktaxi was hij mede-organisator en begeleider van de jongerendiensten.

Tijdens de opening van de middag werd de nieuwe naam en het logo gepresenteerd ‘Happy Sunday’.