vrijdag 19 april 2024

Marvilde veel te sterk voor 2e klasser Caesar uit Beek

Meerveldhoven – Na de 1-2 winst in de eerste wedstrijd van de poulefase van de districtsbeker op Veritas, kwam deze zondag Caesar op bezoek in Meerveldhoven. De Limburgers uit Beek hadden hun eerste wedstrijd met 0-1 verloren van Best Vooruit. Marvilde gaf Caesar geen enkele kans en won overtuigend met 5-0. Omdat ook Best Vooruit hun tweede wedstrijd winnend afsloot, is de laatste poulewedstrijd van Marvilde tegen Best Vooruit van geen belang. Beide ploegen hebben zich al geplaatst boor de volgende ronde.

In de 1e minuut schoot Twan Demin net buiten het strafschopgebied op doel, maar doelman Pim Gubbels kon deze nog net over de lat tikken. Zes minuten later was het wèl raak. Tijs de Matter gaf de bal diep op Tayfun Yilmaz die de bal mooi over de uitgekomen doelman tikte, 1-0. Drie minuten later was het al 2-0. Max van den Akker gaf de bal op Mathijs de Bie die de bal vanaf de punt van het strafschopgebied diagonaal in het doel schoot. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist en Marvilde kon rustig op zoek gaan naar meer doelpunten. Na meerdere schietkansen van Marvilde was Caesar in de 39e minuut in de aanval, maar de aanval werd op de rand van het strafschopgebied onderschept. Via Twan Demin kwam de bal over links bij Max van den Akker. Nog op eigen helft begon Max aan een opmars richting het doel van de bezoekers en dicht bij het doel tikte hij de bal met de rechter buitenkant in de verre hoek, 3-0.

Meteen na de rust ging Max van den Akker op links op dezelfde manier naar de achterlijn. Zijn voorzet werd van dichtbij ingetikt door Tayfun Yilmaz, 4-0. Het laatste doelpunt viel al in de 66e minuut. Wouter van Vark gaf de bal voor vanaf rechts, maar deze ging over alles en iedereen heen en kwam op links bij Max van den Akker terecht. Hij kwam naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi. Muti leek de bal bij de tweede paal binnen te koppen, maar omdat hij zo ongeveer tegen de paal aan liep, kopte hij de bal voor, waar Lars Voskuilen van Caesar de bal via de onderkant van de lat in het eigen doel trapte, 5-0. Hierna rolde de wedstrijd rustig naar het einde.

Mooi was nog het invallen van Rik Janssens. Vorig jaar nog jeugdspeler en dit jaar aangesloten bij Marvilde 2. Met zijn snelheid zorgde hij voor veel dreiging. De verdedigers moesten geregeld aan de noodrem trekken en de kuiten van Rik zullen morgen nog pijnlijk aanvoelen.
De volgende ronde is dus bereikt en volgende week, thuis tegen Best Vooruit, kan trainer Edwin Slagboom nog wat zaken uitproberen. Ook de tegenstander is al zeker van de volgende ronde, dus het lijkt een echte oefenwedstrijd te worden.

7. Yilmaz 1-0, 10. d. Bie 2-0, 39, v.d. Akker; 48, Yilmaz 4-0, 66. Voskuilen 5-0 (e.d.)

Opstelling:
Marvilde: v. Rooij; d. Matter, R. Born, Breton, v. Vark; Demin (59. v.d. Weijer), M. v. Doorn, Zeroual (71. Janssens), v.d. Akker, Yilmaz, d. Bie (59. Muti Nawabi)