dinsdag 16 juli 2024
Liesbeth Hovius-Kneepkens Lid in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke onderscheiding voor Liesbeth Hovius

Eindhoven – Locoburgemeester Ad van den Oever reikte vrijdag 20 mei een Koninklijke onderscheiding uit aan Liesbeth Hovius-Kneepkens (74). Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens het seminar ‘alle leerlingen zijn uniek’ in het Sint Lucas. Ruim 50 jaar werkte Hovius-Kneepkens als onderwijskundige. Zij heeft zich ingezet om de leerprestaties van leerlingen en studenten te verhogen.

Eerst deed zij dit in dienst van DOBA (Dienst Onderwijs Beroep en Arbeid), later als zelfstandig onderwijskundige. Zij heeft zich vooral onderscheiden door de grote en deskundige inzet bij de begeleiding van leerlingen en jong volwassenen met complexe leerproblemen, onder andere als gevolg van dyslexie en autismespectrum oorzaken. Liesbeth Hovius is een voortrekker geweest in het bespreekbaar maken van onder andere dyslexie in het basisonderwijs. Door haar bijdrage hebben veel leerlingen hun diploma kunnen halen.

In het postcorona tijdperk werkt Liesbeth Hovius samen met door haar opgeleide orthopedagogen en psychologen aan een plan om de opgelopen achterstanden in leerprestaties in te halen. Ook is zij actief als begeleider en coach voor stagiairs en jonge orthopedagogen.