vrijdag 19 april 2024

Marvilde wint eenvoudig bij Beerse Boys

Middelbeers – Na twee nederlagen na het behaalde kampioenschap ging Marvilde weer verder waar het tot aan het kampioenschap mee bezig was. Beerse Boys is hekkensluiter en legde de bezoekers weinig in de weg. Marvilde kwam al vroeg op voorsprong, bouwde dit uit tot 0-3 bij rust en maakte er in de tweede helft nog een doelpunt bij. Hierdoor stond uiteindelijk een 0-4 eindstand op het scorebord, maar dat had ook makkelijk het dubbele kunnen zijn.

De eerste de beste aanval van Marvilde leverde een steekbal van Tayfun Yilmaz op Sil van Herwijnen op. Sil ging alleen op doelman Rob Wilborts af. In het strafschopgebied omspeelde hij de doelman die hem op zijn beurt neerhaalde. De toegekende strafschop werd onhoudbaar ingeschoten door Yurjen de Jongh, 0-1 na 2 minuten.

Na een kwartier nam Yurjen de Jongh op rechts een hoekschop die net voorbij de tweede paal ineens ingeschoten werd door Ferry Aerts. Een knappe poging, maar deze spatte uiteen op de billen van een verdediger. In de 19e minuut werd de score toch verdubbeld. Clint van Doorn gaf een lange bal vanaf rechtsachter naar linksvoor op Ferry Aerts. Zijn voorzet werd door Sil van Herwijnen ingetikt, 0-2. Iets na het half uur een prima één-tweetje tussen Tayfun Yilmaz en Twan Demin. Twan kwam hiermee alleen voor de doelman, maar zijn lobje kon nog net tot corner verwerkt worden.

Vijf minuten voor de rust leek Beerse Boys terug te komen in de wedstrijd. Door balverlies in de Marvilde-verdediging kreeg Jannes Mulders de bal. Hij gaf de bal mee met Erik Jans, maar diens lob eindigde op het dak van het doel. In de tegenaanval bleef een voorzet enigszins hangen in het strafschopgebied van de thuisclub. Uiteindelijk viel de bal voor de voeten van Tayfun Yilmaz die teruggaf op Twan Demin. Zijn prima schot van net buiten het strafschopgebied zorgde voor de 0-3 ruststand.

In het eerste kwartier na rust was de thuisclub het meest in de aanval. Dit leidde tot 2 schietkansen van Lars van de Sande en Pepijn van Spreuwel. Beide keren bokste Sam van Rooij de bal weg. Hierna was de tegenstand van Beerse Boys verdwenen en kon Marvilde naar hartenlust aanvallen en kansen creëren. Meerdere van deze aanvallen strandden in een slechte eindpass die meestal veroorzaakt was door het zeer slechte veld (over 2 weken wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld, dus dat slechte veld zal over een tijdje verleden tijd zijn).

In de 70e minuut gaf Twan Demin diep op Ferry Aerts op links. Zijn voorzet kon eenvoudig door Sil van Herwijnen bij de 1e paal worden ingetikt, 0-4. Eén minuut later kwam de voorzet van de andere kant van Clint van Doorn. Deze keer mocht Anwar Janssen op 7 meter inschieten, maar omdat hij iets te hoog mikte kwam deze hard tegen de lat. Tien minuten voor het einde gaf Mathijs de Bie voor vanaf links en mocht Sander Megens inkoppen. Zijn kopbal was niet krachtig genoeg waardoor Wilborts eenvoudig kon redden. In de 83e minuut ging Sil van Herwijnen knap twee tegenstanders voorbij. Op de achterlijn dicht bij het doel gaf hij voor op Sander Megens, maar die schoot tegen de eerste paal.   (verslag Peter Verstappen)

2. de Jongh 0-1 (str), 19. van Herwijnen 0-2, 44. Demin; 69. van Herwijnen 0-4

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, de Jongh; Demin, M. van Doorn (85. van de Weijer), Kantelberg (46. Janssen); Yilmaz (69. Megens), van Herwijnen, Aerts (78. de Bie)
Beerse Boys: Wilborts; van Spreuwel, N. van Rooij, R. van Rooij, Ars; van Heerbeek (67. Roefs), Schapendonk, Wanrooij; van Ham, Mulders (46. van de Sande), Jans (72. Berben)