donderdag 25 april 2024
UNA in de aanval met van Gerven, Sijbers en Koç - Foto: Thieu Vlemmix

UNA weer terug bij af

Zeelst – Drie opeenvolgende overwinningen deed het geloof in een spannend competitieslot versterken. De teleurstelling was dan ook groot door de totaal onnodige nederlaag tegen de staartploeg Hollandia uit Hoorn. Dat de Zeelstenaren een uur lang met tien man verder moesten mag absoluut geen excuus zijn voor het verlies, want ook in ondertal had UNA meer in zijn mars dan de elf van Hollandia.

Als een TGV schoot UNA uit de startblokken tegen het tegen degradatie vechtend Hollandia. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een hard schot van 25 meter afstand van Nick Tielemans dat nog op de bovenkant van de lat ketste was het een minuut later wèl raak. Van net buiten de 16 nam Raoul Bergraaf de knikker vol op de pantoffel en doelman Huub Schuurman was kansloos, 1-0. Helaas duurde het Zeelster offensief maar een kwartier. UNA zakte steeds meer in en na een domme actie van Thomas Horsten mochten de Noord Hollanders net buiten de zijkant van het strafschopgebied een vrije trap nemen en die werd ook meteen benut. Daan Buurman toucheerde de bal nog lichtjes waardoor Kai Huybers kansloos was: 1-1.

Hollandia drukte vervolgens UNA ver terug. De Zeelsternaren kregen de bal regelmatig achterin niet weg. In een rommelige situatie in het UNA strafschopgebied pegelde Sven Deen dan ook ineens de bal snoeihard op de lat van het UNA-doel. Na ruim een half uur ging Yoeri Sijbers in een duel fel voor de bal, hetgeen wel eens een gele kaart tot gevolg kon hebben. Tot verbazing van zowat iedereen trok scheidsrechter Serik echter rood en UNA stond met tien man. Vlak voor rust schoot de net ingevallen Sonny Pronk ook nog de 1-2 achter Kai Huybers. Het mocht niet gekker gaan worden.

Na de pauze nam geelzwart het heft weer in handen. Dit leidde al snel tot een penalty wegens hands. Serhat Koç zorgde vanaf elf meter voor de 2-2. Zo, leek men te denken op het veld, het is weer klaar. Maar niks was klaar. Deen bracht de stand uit een vrije trap vanaf 20 meter op 2-3. Weer werk aan de winkel voor UNA dus: Nick Tielemans bracht 5 minuten later de 3-3 op het scorebord.

Met nog twintig minuten te spelen probeerden de mannen van Harrie Gommans de overwinning nog binnen te slepen en lieten daarbij in verdedigend opzicht steken vallen. Te laat voor succes want een gelijkspel zat er nog niet eens in. Vlak voor tijd zorgde Langedijk voor 3-4. Houdoe en bedankt. UNA daalt weer af naar de middenmoot.   (verslag: Huub de Ruyter)

9. Bergraaf 1-0, 21. Buurman 1-1, 42. Pronk 1-2; 54. Koç 2-2, 63. Deen 2-3, 68. Tielemans 3-3, 88. Langedijk 3-4

UNA: Huybers; Horsten, Bergraaf, Sijbers, Jagt; Senders, van Gerven, Boogers; van den Akker (84. R. van Boekel), Koç (68. Dahir), Tielemans
Hollandia: Schuurman; Reus, Buurman, de Wit, Kar, Vissie, Biezen, van Ooijen (79. Langedijk), Nait Aicha (84. Zwagerman), Rive (36. Pronk), Deen