woensdag 24 april 2024
Martien Stam toont trots zijn lintje @Foto Harry Kleijnen

Koninklijke onderscheiding voor Martien Stam

Veldhoven – Burgemeester Marcel Delhez reikte op zaterdag 27 november een Koninklijke onderscheiding uit aan Martien Stam (78). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje voor zijn werkzaamheden als evangelist/pastoraal werker. Stam is tevens adviseur van het bestuur van stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland (CEH).

Martien was ooit vrachtwagenchauffeur. Hoewel gestopt als beroepschauffeur, bleef hij op een andere manier betrokken bij de transportwereld. Sinds 1985 was hij pastoraal werker en legde hij contacten met vrachtwagenchauffeurs. Eerst alleen in Nederland, later in heel Europa. Martien was hier voltijds mee bezig. Ieder jaar bezocht hij parkings in vrijwel heel Europa. Hij ging de vrachtwagens langs en deelde traktaten uit in allerlei talen.

Zijn werk onder de chauffeurs was sterk verbonden met de stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland (CEH). Martien was mede-oprichter van deze stichting en hij was ook bestuurslid. Naast het evangelisatiewerk kwam ook de pastorale zorg kijken. Hij hield daarvoor spreekbeurten tijdens verschillende christelijke bijeenkomsten. Voor de CEH schreef hij mee aan het eigen blad, De Wegwijzer. Daarnaast zorgde hij voor afhandeling van bestelde lectuur, het samenstellen van de traktaten en voorraadbeheer.

Martien speelt een grote rol in de voorbereiding en uitvoering van de chauffeurs dag die het CEH tweemaal per jaar organiseert.

Eén reactie

  1. Bedankt Ruud voor de mooie reportage van de Koninklijke onderscheiding voor Martien Stam afgelopen zaterdag.