zaterdag 27 april 2024

Marvilde simpel langs Beerse Boys

Meerveldhoven – Na drie topwedstrijden op rij, waaruit Marvilde 7 punten haalde, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Beerse Boys op het programma. De vorige competitie eindigde voor Marvilde (door coronamaatregelen) met een thuiswedstrijd tegen Beerse Boys (de eerste zonder publiek) en een 5-0 overwinning. Wat dat betreft herhaalde het verleden zich deze zondag, het werd opnieuw 5-0, zonder publiek.

Gedurende de gehele wedstrijd was Marvilde veel beter dan de bezoekers. Het overwicht leverde al in de 8e minuut een voorsprong op. Sander Megens tikte midden voor het doel een voorzet vanaf links van Ferry Aerts binnen, 1-0. In de 20e minuut schoot Anwar Janssen in de korte hoek, maar keeper Rob Wilborts bracht redding. Drie minuten later tikte Ferry Aerts een doorgekopte verre inworp van Twan Demin net niet hard genoeg aan, waarna de bal voor het doel langs ging.

Net voor het half uur werd de score dan wèl verdubbeld. Op de middenlijn leed Marvilde in eerste instantie balverlies, maar de aanval van Beerse Boys werd ook weer onderschept. Hierna ging de bal snel via Robbert Born naar Ferry Aerts. Die gaf van links een diepe bal op rechts naar Anwar Janssen die de lange hoek vond, 2-0. Tien minuten voor rust kwam de bal na een aanval over rechts bij Aerts terecht. Zijn schot werd gestopt door de doelman, maar de rebound leek een eenvoudige klus te worden voor Janssen. Zijn inzet vanaf 8 meter kwam echter tegen de paal.

In de 2e helft kwam het eerste gevaar na 10 minuten uit een vrije trap van Robbert Born. Zijn schot vanaf 25 meter ineens op doel bokste Wilborts uit zijn doel. In de 58e minuut gaf Ferry Aerts een voorzet, maar voordat de aanvallers van Marvilde op doel konden schieten deed Nick van Rooy dat al. Op 5 meter van het doel schoot hij hard tegen de eigen lat. Tien minuten later ontving Janssen de bal op rechts en na een gelukkige kluts kwam hij vrij om de bal voor te geven. Twan Demin had geen moeite om de bal op 5 meter midden voor het doel in het lege doel te plaatsen, 3-0.

Een kwartier voor het einde zette Jens Kantelberg zijn lichaam goed tussen bal en tegenstander. Zijn pass vanaf de middenlijn kwam bij Aerts terecht, waarna zijn lage voorzet door Janssen van dichtbij via onderkant lat in het doel werd geschoten, 4-0.

Het (kolderieke) slotakkoord kwam zes minuten voor einde. Een aanval van Marvilde leek op niets uit te lopen toen de bal bij doelman Wilborts terecht kwam. Clint van Doorn ging echter fel richting de doelman en wist de uittrap te blokken. Met het hoofd bezorgde hij de bal daarna bij Mathijs de Bie die terug gaf op Twan Demin. Twan haalde hard uit vanaf 20 meter en doelman Wilborts kon deze met moeite stoppen. De rebound was vanaf rechts voor Sil van Herwijnen, maar zijn inzet stropte onder de doelman en kwam zo in de doelmond te liggen. Nick van Rooy dacht deze hard weg te schieten, maar schoot hard tegen zijn eigen doelman aan. Hierna hobbelde de bal over de doellijn voor de 5-0.

Marvilde bracht de 8e wedstrijd van deze competitie geconcentreerd tot een goed einde. Tegen de topploegen is dit meestal gemakkelijk, maar ook tegen rode lantaarndrager Beerse Boys lukte dat goed. De score had hierbij wel gemakkelijk hoger uit kunnen vallen. Met 6 overwinningen en 2 gelijke spelen gaat Marvilde aan kop met 20 punten, maar hoe de competitie verder gaat is nog ongewis. Net als de vorige 2 seizoenen lijkt corona ook dit seizoen een forse streep door het verdere verloop te zetten.

7. Megens 1-0, 29. Janssen 2-0; 68. Demin 3-0, 73. Janssen 4-0, 80. van Rooij 5-0 (e.d.)

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn (84. Vroomen), van den Boomen, R. Born, van Vark; van de Weijer (64. Kantelberg), Demin, de Jongh; Janssen (77. de Bie), Megens (64, van Herwijnen), Aerts (77. Yilmaz)