donderdag 25 juli 2024

Kunstuitleen Veldhoven wisselt collecties

Veldhoven – De kunstwerken in de Veldwijzer en Gezondheidscentrum Dolium zijn weer vernieuwd. Die zijn van de hand van amateurkunstenaars van Kunstuitleen Veldhoven e.o. Het collectief bestaat uit ongeveer 50 deelnemers. Zij willen dat iedereen hun kunstwerken kan zien.

De collectie van ongeveer 50 verschillende kunstwerken is ongeveer een half jaar te bewonderen in de Veldwijzer aan de Sterrenlaan huisnummer 15.

Het unieke van deze expositie is, dat de kunstwerken (beelden en schilderijen) van verschillende kunstenaars zijn. Hierdoor ontstaat een bijzonder gevarieerde mix van stijlen, kleurgebruik en technieken. Neem even de tijd en wandel eens op uw gemak door de gangen van het gezondheidscentrum. Misschien ontdekt u daar een verrassend mooi kunstwerk voor bij u in huis.

Gewoonlijk zijn de kunstwerken vooral online te bezichtigen, maar een kunstwerk komt tijdens een expositie natuurlijk veel beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief. Als een bepaalde stijl u aanstaat, kunt u op de website meerdere werken vinden van de betreffende kunstenaar.

KunstuitleenVeldhoven e.o. beschikt momenteel over een website en Facebookpagina met honderden schilderijen en beelden die voornamelijk digitaal te bekijken zijn. Het collectief bestaat uit ongeveer 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omgeving. Met dit initiatief willen zij de mogelijkheid bieden hun kunstwerken ook aan anderen te laten zien. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop voor zowel particulieren als bedrijven.

Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar. In geval van koop worden bemiddelingskosten gevraagd door Kunstuitleen Veldhoven e.o. Van deze opbrengst worden zaken bekostigd als foldermateriaal, de website en het inrichten van de exposities.

Schilderijen van Kunstuitleen Veldhoven e.o. zijn ook te bewonderen in een aantal horecagelegenheden, waar ze regelmatig gewisseld worden. Op aanvraag zorgen de medewerkers van de kunstuitleen ervoor dat de muren van bedrijven en restaurants mooi worden aangekleed.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.kunstuitleenveldhoveneo.nl.