donderdag 25 april 2024
Gideon Pieschel (11) schiet op doel, waarna de bal wordt ingetikt door de meelopende Mauro van Houtum (rechts) - Foto: Willy Pieschel

Marvilde in nacompetitie na winst op FC Eindhoven

Eindhoven – De laatste competitiewedstrijd, uit tegen het al gedegradeerde FC Eindhoven/AV, was belangrijk voor Marvilde. Bij verlies zou rechtstreekste degradatie een feit zijn als Heeze zou winnen. Heeze verloor echter met 5-2, dus dat kon de uitkomst niet meer zijn. Dan waren de wedstrijden van Geldrop (3-0 verlies bij ‘t Zand) en Sarto (0-3 winst bij DOSKO) nog van belang, maar door de winst van Sarto kon Marvilde de nacompetitie niet meer ontlopen. De 2-4 overwinning leverde wel een plek winst op in de eindrangschikking, wat dan weer een nacompetitiewedstrijd scheelt. Geldrop moet op 4 juni beginnen en Marvilde op donderdag 8 juni (thuis).

De eerste helft leverde kansen aan beide kanten op. Na een paar minuten kreeg Sander Megens de bal van dichtbij niet in het doel gewerkt. In de 8e minuut kwam Eindhoven op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Julian Belle werd op een paar meter van het doel ingekopt door Jason van Klinken, 1-0. In de 25e minuut kwam Tom Dekkers helemaal vrij op 7 meter na een voorzet vanaf link, maar zijn inzet ging over het vangnet. Drie minuten later kwam Marvilde op gelijke hoogte. Mark van Doorn speelde de bal op Yurjen de Jongh, die slim over de bal stapte, waardoor deze bij Gideon Pieschel terecht kwam. Alleen voor de doelman schoot hij de 1-1 binnen.

Vanaf dat moment geloofde Eindhoven het verder wel en was Marvilde in het laatste uur duidelijk de betere. Op het uur gaf Robbert Born een perfecte bal van achteruit over de grond naar de linkerkant op Mitchell Slegers. Mitchell kwam naar binnen en met enige moeite speelde hij Sander Megens in. Zijn intikker ging via de voeten van doelman Ceylan Cenik omhoog en viel net voor de lat naar beneden in het doel, 1-2. Twintig minuten voor het einde gaf Nick van den Boomen een lange bal vanaf de middenlijn naar links. Gideon Pieschel nam deze mee en gaf bij de achterlijn voor. Hier tikte Ferd Pasaribu deze achter zijn eigen doelman, 1-3. In de 80e minuut leek Eindhoven nog terug te komen toen Tom Dekkers een hoekschop vanaf links van Bob Adriaans inkopte 2-3, maar alweer 2 minuten later zorgde Twan Demin voor de beslissing. Hij schoot de bal vanaf 23 meter via de binnenkant van de paal in de kruising, 2-4. Twee minuten voor het einde gaf Robbert Born nog een perfecte bal op Anwar Janssen, maar geheel vrijstaand op 8 meter van het doel schoot Anwar hoog over.

Marvilde behaalde vandaag een prima overwinning op een tegenstander die het al snel niet meer interessant vond. Gevolg is dat FC Eindhoven, DOSKO en Heeze gedegradeerd zijn en dat Geldrop en Marvilde de nacompetitie in moeten. Marvilde (omdat het de bovenste nacompetitie plek heeft) speelt pas donderdag 8 juni de eerste wedstrijd in de nacompetitie, thuis tegen de winnaar van Mierlo Hout tegen Uno Animo (4 juni). Hoe dan ook behaalt Marvilde de beste prestatie in het 97-jarig bestaan van de club. Slechts 2 keer werd in de 1e klasse gespeeld en de eerste keer (2016/2017) werd de laatste plaats behaald en dus rechtstreeks gedegradeerd.

8. van Klinken 1-0, 28. Pieschel 1-1; 60. Megens 1-2, 70. Pasaribu 1-3 (e.d.), 80. Dekkers 2-3, 82. Demin 2-4

Marvilde: Prinsen; van Vark, van den Boomen (Kantelberg), R. Born, Slegers; M. van Doorn (68. Janssen), de Jongh (72. Demin), C. van Doorn (68. van Houtum); Weijers, Megens (74. Janssens), Pieschel