dinsdag 16 juli 2024
Ster van Veldhoven gaat naar de Leerlingenraad
Ster van Veldhoven gaat naar de Leerlingenraad @Foto Evert Geurts

Leerlingenraad Sondervick College ontvangt Ster van Veldhoven

Zonderwijk – De Ster van Veldhoven ging vorige week donderdag naar de Leerlingenraad van het Sondervick College. Dit gebeurde tijdens de middagpauze van de leerlingen.

Voor deze gelegenheid werden de leerlingen met een smoesje naar de kamer van de rector gelokt. Jasmijn: ‘We hoorden dat er een foto zou worden gemaakt voor de website, maar dit is een complete verrassing.’ Waarom juist de leerlingenraad de prijs ontvangt, weet Kathleen: ‘Omdat wij buiten school ons best doen voor de leerlingen. We steken er tijd en moeite in om alles goed geregeld te krijgen.’

In de Leerlingenraad zijn leerlingen uit verschillende klassen en van verschillende opleidingen actief. Ze komen op voor de belangen van de leerlingen, nemen deel aan vergaderingen van de Medezeggenschapsraad, stellen het leerlingenstatuut op en leveren input voor het schoolplan. Daarnaast organiseren ze ook (ludieke) acties en evenementen zoals schoolfeesten.

Daan de Kort reikt prijs uit aan Milou
Daan de Kort reikt prijs uit aan Milou

Daan de Kort reikte de Ster uit. De wethouder was zelf ook voorzitter van de Leerlingenraad van het Sondervick tussen 2006 en 2009.

De Ster is gemaakt door een van de deelnemers aan ‘Samen De Dag Door’. Dit is een laagdrempelige opvang van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. Ouderen die vanwege beperkingen niet meer makkelijk kunnen meedoen aan reguliere ontmoetingsactiviteiten, of die vanwege eenzaamheid veel binnen zitten.

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar waardering laten zien voor hun inzet.