woensdag 24 april 2024
politiemotor

Politie onderzoekt schietpartij Traverse, 5 aanhoudingen

Traverse – Zondagavond rond 22:00 uur is er geschoten in de buurt van de Houtwal. De politie doet sindsdien uitgebreid onderzoek. Er zijn mensen gewond geraakt en er zijn aanrijdingen met auto’s geweest.

Update 15:15 uur
De politie meldt dat 5 mannen zijn aangehouden.Het zijn de drie mannen die in het ziekenhuis werden opgenomen en twee andere mannen die vlak na de schietpartij zijn gearresteerd.

Gisteravond rond 22:15 kreeg de politie een telefoontje over schoten. Twee auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Op de Traverse botsen de auto’s op elkaar en komen stil te staan. Meerdere personen zouden daarna zijn weggelopen van de auto’s. Als de politie ter plaatse komt, treft ze nog één gewonde man aan in een van de auto’s. De gewonden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nog steeds onderzoek in de omgeving van de Houtwal-Traverse-Smelen-Meerhovendreef.

Op de Heerbaan wordt even later nog een auto aangetroffen met daarin eveneens een gewonde man. Even later melden drie mannen zich op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen heeft een schotwond. De politie wil nog niet veel kwijt over de toedracht, maar het lijkt erop dat de twee groepen bewust de confrontatie met elkaar hebben gezocht.

Ook op Twitter melden buurtbewoners de onrust in de buurt. Er verschijnen berichten over een helikopter boven de wijk. De politie wil graag weten of bewoners in de buurt iets hebben gezien of anderszins informatie hebben over de schietpartij. Zij kunnen 0900-8844 bellen of via de website van politie het tipformulier invullen. Wie liever anoniem tips wil delen, kan bellen met de Meld Misdaad Anoniem lijn 0800-7000.