donderdag 28 maart 2024
Bart Sanders scoort zijn tweede treffer - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO herpakt zich in Valkenswaard

Valkenswaard – Na de kansloze 0-3 nederlaag vorig weekend tegen EFC, was het de vraag of en hoe RKVVO zich hiervan zou herstellen. In Valkenswaard werd al snel duidelijk dat de Oerse ploeg weinig averij had opgelopen. De 3 punten werden zonder al te veel problemen mee terug genomen naar Oerle, waardoor de koppositie behouden blijft.

Op het zonnige sportpark Den Dries kwam RKVVO al snel op een voorsprong tegen de “Bosuilen”. In de 4e minuut mochten de gasten na een overtreding binnen het strafschopgebied al een pingel nemen. Bart Sanders had geen moeite om de 0-1 op het scorebord te zetten. Ruim een half uur later was het opnieuw Bart Sanders die de 0-2 in het net tikte, na een goed lopende aanval over links.

In de tweede helft bleef Valkenswaard goed partij bieden en de thuisploeg kreeg ook diverse fraaie kansen. Zo ging een vrije trap op 17 meter via de muur nog rakelings voor het doel langs. Twintig minuten voor tijd was het echter wèl raak. Erwin Isbouts zorgde voor de aansluitingstreffer met een hard schot van net buiten de 16, waarop de RKVVO-doelman kansloos was.

Valkenswaard ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor meer ruimte ontstond voor de snelle RKVVO-aanvallers. Thijs Offermeijer bepaalde dan ook de eindstand met een mooi schot in de verre hoek op 1-3.

4. Sanders 0-1 (str), 37. Sanders 0-2; 71. Isbouts 1-2, 79. Offermeijer 1-3

RKVVO: Huijbers; Kempers, Jongenelen, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen, Offermeijer, L. Soetens (R. Segers); v.d. Velden (Braam), Sanders, Bujitu (v. Dijk)
Valkenswaard: v.d. Gevel; Renders, v. Dijk, Schaeken, d. Jongh, Weijers, Isbouts, Vermeer (v. Riet), v.d. Donk, Kluijtmans, Braken. Wissel: Smets